Pereiti į pagrindinį turinį

Balioninė beždžionė už stulbinančią kainą: ar ji verta milijonų?

2024-10-03 16:47

Balioninė beždžionė praskaidrins net ir darganotą, koks būdingas Anglijai, rudens rytą. Didžiulė tarsi iš baliono susukta skulptūra eksponuojama Londone, Šv. Jokūbo aikštėje.

LNK stop kadrai

Jos autorius – Jeffas Koonsas. Jo braižo neįmanoma supainioti su jokiu kitu – amerikiečio kūryba glaudžiai susijusi su masine vartotojiška kultūra.

„Tai J. Koonso balioninė beždžionė „Mėlyna“. Viena iš didingų, šešių metrų aukščio pripučiamų skulptūrų. Jis sukūrė penkias versijas – raudoną, purpuro raudoną, geltoną, oranžinę bei mėlyną, kurią ir matote čia“, – šnekėjo „Christie’s“ pokario ir šiuolaikinio meno vadovė Katharine Arnold.

LNK stop kadras.

J. Koonso karjera tęsiasi nuo 1980-ųjų. 1993 m. jis pradėjo kurti skulptūras, panašias į balionus, sukūrė visą seriją pavadinimu „Šventė“. Tie meno objektai žymėjo, pavyzdžiui, Valentino dieną, Velykas, Kalėdas. Gyvūnai iš balionų turi kiek vaikiško žavesio.

„Jo kūriniai kiek primena vaikų gimtadienį, kaip susukti balioną linksminant vaiką, bet šis, be abejo, pagamintas iš plieno. Jis kitoks nei galvojate, nelengvas, sunkus ir tvirtas. Menininkas žaidžia ir tai džiugina ir vaikus, ir suaugusiuosius“, – kalbėjo K. Arnold.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Praeityje J. Koonso darbai buvo parduoti net už astronomines sumas. 2013 m. Šuo-balionas buvo parduotas už daugiau kaip 58 mln. dolerių. Aukcionų namai tikisi, kad už šią beždžionėlę bus paklota kiek kuklesnė suma.

„Ši skulptūra įkainota nuo 6,5 iki 10 mln. svarų sterlingų“, – teigė K. Arnold.

Aukcionas – jau kitą savaitę.

LNK stop kadras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų