Quantcast

Baltarusija skyrė laisvės atėmimo bausmes aštuoniolikai 2020 metų protestų dalyvių

  • Teksto dydis:

Baltarusijos teismas trečiadienį skyrė ilgalaikes laisvės atėmimo bausmes aštuoniolikai masinių antivyriausybinių protestų, sukrėtusių šalį 2020 metais, dalyvių.

Aktyvistai, iš kurių trys išvyko iš šalies ir buvo teisiami jiems nedalyvaujant, yra kaltinami teisėsaugos pareigūnų užpuolimu, sąmokslu nuversti vyriausybę ir teroro akto vykdymu.

Anot Baltarusijos valdžios institucijų, šie asmenys sukūrė pasipriešinimo judėjimą, užpuolė teisėsaugos pareigūnus, vykdė sabotažą ir padeginėjo policijos nuovadas šalies sostinėje Minske.

Šiems aktyvistams skirtos laisvės atėmimo bausmės svyruoja nuo dvejų iki 25 metų.

2020 metais Baltarusiją apėmė masiniai protestai po ginčytinų prezidento rinkimų, po kurių autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka užsitikrino šeštąją kadenciją. 

Baltarusijos opozicija ir Vakarų šalys pasmerkė šiuos rinkimus kaip suklastotus.

Atsakydama į demonstracijas, valdžia ėmėsi griežtų represijų: suėmė daugiau kaip 35 000 žmonių ir jėga išvaikė likusius protestuotojus.

Taip pat buvo uždaryta dešimtys žmogaus teisių grupių ir nepriklausomų naujienų agentūrų. 

Valdžios institucijos iki šiol tęsia įvairius susidorojimą su opozicija, žmogaus teisių gynėjais ir žurnalistais. 

Nepriklausomos žmogaus teisių grupės „Viasna“ duomenimis, šiuo metu Baltarusijoje kalinami 1 492 politiniai kaliniai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šis

Šis portretas
Lukašenka rodo savo užsispyrimą, išlaikydamas nepalenkiamo prezidento, dramatiškai atitrūkusio nuo savo tautos, įvaizdį. Šį diktatorių ir jo režimą politologas Valerijus Karbalevičius biografijoje, kuri yra uždrausta pačioje Baltarusijoje, „Baltarusijos startuolis“ – apibūdina taip: žiaurumas, cinizmas, didybės manija, suktumas, įstatymų nepaisymas, vulgarumas, populizmas...

Taigi

Taigi portretas
Cibulenkos spaudos konferencijos - banalus "show": propagandos ir melo srautas, į klausimus atsako klausimu, dauguma tezių - kremliaus vaduko aidai, atkartoja, kaip papūga; ir tos paruoštos banalios klapčiukų liaupsės, ditirambai... o jau prezidentinis leksikonas, - kaip patyrusio banditėlio...Ir pilamas purvas ant ES, UK, Lietuvos, grasinimai 3-ju pasauliniu… Na, idiotas

tai JANKIŲ nuopelnas, jog juos nuteisė,nes

tai JANKIŲ nuopelnas, jog juos nuteisė,nes  portretas
JANKIAI mokėjo dolerius , už protestus prieš BATKĄ
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių