Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusija suteikė malonę 30 kalinių, nuteistų už protestus

2024-08-16 20:11 diena.lt inf.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį suteikė malonę 30 kalinių, nuteistų už protestus, skelbiama prezidento interneto svetainėje.

Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / Reuters nuotr.

A. Lukašenka „pasirašė dekretą, kuriuo suteikė malonę 30 asmenų, nuteistų už nusikaltimus, susijusius su protestais“, sakoma pranešime, kuriame nenurodoma jokių pavardžių.

Malonė suteikta 14 moterų ir 16 vyrų, rašoma svetainėje, kurioje taip pat nurodyta: „Kai kurie iš jų serga sunkiomis ligomis. Yra pensinio amžiaus žmonių.“

Visi asmenys, kuriems suteikta malonė, „pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi dėl to, ką padarė, ir įsipareigojo laikytis įstatymų“, priduriama pranešime.

Maskvos sąjungininkas A. Lukašenka sutriuškino masinius prodemokratinius protestus, kilusius po 2020 metų rugpjūčio 9-ąją įvykusių rinkimų, dėl kurių jo vyriausybė buvo plačiai pasmerkta dėl, kaip manoma, suklastotų rezultatų.

Garsios teisių gynimo grupės „Viasna“ duomenimis, Baltarusijoje yra apie 1,4 tūkst. politinių kalinių. Dar tūkstančiai žmonių pabėgo iš šalies.

Pasak „Viasna“, liepą 18 politinių kalinių buvo amnestuoti arba iškeisti.

Praėjusį mėnesį A. Lukašenka suteikė malonę vokiečiui Rico Kriegeriui (Rikui Krygeriui), nuteistam mirties bausme už šnipinėjimą, kuris buvo iškeistas per plataus masto apsikeitimą kaliniais, kuriame dalyvavo, be kita ko, Jungtinės Valstijos ir Rusija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų