Quantcast

Baltieji rūmai mano, kad dar įmanoma susitarti dėl JAV ekonomikos skatinimo paketo

  • Teksto dydis:

Baltųjų rūmų pasiūlytas naujasis JAV ekonomikos paramos paketas dar gali būti priimtas, nepaisant demokratų ir kai kurių respublikonų pasipriešinimo, sekmadienį pareiškė Baltųjų rūmų patarėjas ekonomikos klausimais Larry Kudlow (Laris Kadlou).

Paklaustas, ar nebėra vilties pasiekti susitarimą, L. Kudlow televizijos CNN laidai „State of the Union” atsakė: „Ne, nemanau, kad vilties visiškai nėra“.

„Mes prašome tam tikros tikslinės pagalbos, kuri padėtų įvykti atsigavimui. Tai būtų V formos atsigavimas, tačiau yra tam tikrų svarbių dalykų, kurie galėtų padėti“, kalbėjo L. Kudlow.

„Tai yra paprasti dalykai. Jie sulaukia dvišalės paramos. Mes galėtume priimti atskirus įstatymus arba vieną visaapimantį įstatymą, ar dar ką nors. Tačiau aš nesuprantu savo draugų demokratų nesąžiningumo“, – pridūrė Baltųjų rūmų patarėjas.

Netikėtas JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) sprendimas nutraukti derybas dėl ekonomikos paskatų paketo antradienį nusmukdė rinkas, tačiau vėliau jis pakeitė nuomonę ir paragino įstatymų leidėjus susitarti.

Baltieji rūmai penktadienį pasiūlė 1,8 trln. JAV dolerių dydžio paketą, nors pats D. Trumpas, kurio lapkričio 3 dieną laukią rinkimai į prezidento postą, teigė pasisakantis už dar didesnį paketą.

Visgi respublikonų Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas) išsklaidė entuziazmą, sakydamas, kad vargu ar Kongresas prieš rinkimus susitars dėl naujo skatinamojo priemonių paketo, kadangi nesutaria dėl paketo dydžio.

Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) ir iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnačinas) kelias savaites vedė derybas, sukeldami viltis dėl naujo didžiulės apimties pagalbos paketo.

Ankstesnio ekonomikos skatinimo paketo apimties siekė 2,2 trln. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių