Quantcast

A. Blinkenas prašo arabų valstybių spausti „Hamas“ sutikti su paliaubų susitarimu

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį atvykęs į Egiptą sakė, kad lyderiai Artimuosiuose Rytuose turėtų spausti palestiniečių islamistų judėjimą „Hamas“ sutikti su Vašingtono pasiūlymu dėl paliaubų Gazos Ruože.

„Mano žinia vyriausybėms visame regione [...]: jei norite ugnies nutraukimo, spauskite „Hamas“ pasakyti „taip“, – sakė jis reporteriams Kaire, kur pradėjo kelionę po Artimuosius Rytus.

„Tvirtai tikiu, [...] kad didžioji dauguma žmonių, ar jie būtų Izraelyje, ar Vakarų Krante, ar Gazos [Ruože], iš tikrųjų nori tikėti ateitimi, kai izraeliečiai ir palestiniečiai gyvens taikiai ir saugiai“, – sakė A. Blinkenas.

JAV vyriausiasis diplomatas į Artimųjų Rytų regioną nuo karą Gazos Ruože išprovokavusio spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį atvyko jau aštuntą kartą.

A. Blinkenas suplanavo vizitą siekdamas, kad abi pusės pritartų JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) gegužės 31 dieną išdėstytam planui dėl paliaubų Gazos Ruože. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne pagal adresą

ne pagal adresą portretas
Gal ne tuo adresu kreipiasi, reikia kreiptis į Britanija, kuri yra Palestinos (savo kolonijos) įkūrėja.

ir

ir portretas
/mes turim /savo saika BLYN ......

tai

tai portretas
sis politsatanystas dar tykisi saudoarabus apmulkint pries pakeisdams svaba ? juk ju visu naktys suskaiciuotos o dienu neliko nes tai patamsiu smeklos o rytas ne uz kalnu //////
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių