Pereiti į pagrindinį turinį

B.Obamai klijuojama paleistuvio etiketė

B.Obamai klijuojama paleistuvio etiketė
B.Obamai klijuojama paleistuvio etiketė / "Reuters" nuotr.

Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos biografijos dėmių ieškotojai rado naujų liudininkų, patvirtinančių vedusio politiko meilės nuotykį su žavia padėjėja Vera Baker. Bet gal tai paprasčiausios juodosios technologijos?

Viešbutyje liko kartu

Dar prieš keletą metų išviešintą istoriją vėl atgaivino JAV bulvariniai žurnalai "The Globe" ir "The National Enquirer". Pastarasis leidinys garsėja tuo, kad pirmas pranešė apie prezidento Billo Clintono ir Monicos Lewinsky romaną. Nauja istorija, kurią žurnalistams papasakojo buvęs B.Obamos vairuotojas, gali virsti panašaus masto skandalu.

Pasak minėtų leidinių, B.Obamos meilės nuotykis prasidėjo 2004 m. Politikas tuomet kandidatavo į JAV Senatą, o 29 metų V.Baker dirbo jo rinkimų štabe ir rinko pinigus kampanijai.

Buvęs B.Obamos vairuotojas papasakojo, kad prieš šešerius metus nuvežė politiką ir jo padėjėją į kelias vietas Vašingtone, paskui maždaug 22.30 val. jie liepė sustoti prie viešbučio ir pasakė, kad vairuotojo paslaugų daugiau nebereikės. Už tai, kad laikys liežuvį už dantų, vyras teigia gavęs pinigų.

Vairuotojas sakė, kad B.Obama ir V.Baker į viešbutį įėjo kartu, nors ji nebuvo užsisakiusi kambario.

"Meilužė" viską neigia

Žiniasklaidai paviešinus šią istoriją, B.Obamos priešininkai puolė ieškoti neištikimybės įrodymų. Žurnalas "The National Enquirer" pasiūlė milijoną dolerių už vairuotojų žodžius patvirtinančią informaciją arba vaizdo įrašą. Neatmetama galimybė, kad politikas ir jo padėjėja galėjo būti užfiksuoti viešbučio stebėjimo kameromis.

Sklando gandai, kad B.Obamos žmona Michelle sužinojo apie neištikimybę, siaubingai įsiuto ir pasistengė, kad meilužė būtų išsiųsta kuo toliau nuo jos vyro. Dabar V.Baker dirba televizijoje Martinikoje. Moteris atkakliai neigia turėjusi intymių ryšiu su B.Obama. Ji tvirtina artimai nebendravusi su juo nei per rinkimų kampaniją, nei po jos.

Tačiau visiškai priešingą versiją interneto tinklalapiui Thespoof.com pateikė jos plaukų stilistas Gigi Van Pansy. Vyras teigė, kad klientė daug pasakojo jam apie savo santykius su B.Obama: kaip jie susipažino per krepšinio varžybas Čikagoje, kaip po to smagiai leido laiką kavinėje ir prie žaidimų automatų, kaip po šešių bokalų alaus politikas papasakojo jai, kur laiko savo gimimo liudijimą ir kitus dokumentus.

Kas pučia skandalą?

Ši skandalinga istorija pirmą kartą į pirmus laikraščių puslapius pateko 2008 m. – per patį JAV prezidento rinkimų įkarštį. V.Baker tuomet irgi atkakliai neigė turėjusi romaną su B.Obama, ir skandalas netrukus užgeso.

Vieni apžvalgininkai teigia, kad jį atgaivinti galėjo prezidento politiniai priešininkai. B.Obamos populiarumas Jungtinėse Valstijose krinta, ir dar vienas šešėlis virš jo reputacijos galėtų nusmukdyti reitingus dar labiau.

Kiti įtaria, kad bulvarinė žiniasklaida tiesiog bando tuščioje vietoje išpūsti didelį skandalą, kad pritrauktų daugiau skaitytojų. Prieš keletą mėnesių istorija apie golfo žaidėją Tigerį Woodsą ir tuziną jo meilužių dešimtis kartų pašokdino "The Globe", "The National Enquirer" ir panašių leidinių skaitomumą. Jai užgesus, tenka karštligiškai ieškoti naujų sensacijų.


B.Obamos šeima

Pirmoji Jungtinių Valstijų pora susipažino 1989 m. Michelle Robinson tuo metu dirbo Čikagos teisinių paslaugų įmonėje, kur jai buvo paskirtas praktikantas iš Harvardo universiteto B.Obama. Vos po kelių dienų jis pakvietė ją į pasimatymą. Jaunuoliai greitai įsimylėjo vienas kitą ir po trejų metų susituokė.

1998 m. pasaulį išvydo jų pirmagimė Malia, o 2001 m. – antroji duktė Natasha.

Žmona ir dukros dažnai lydėdavo B.Obamą per prezidento rinkimų kampaniją. Žiūrėdami į šią darnią šeimą rinkėjai neabejojo jų santykių tyrumu. Pats B.Obama ne kartą pabrėždavo, kokia svarbi jam yra šeima, iš dalies ir dėl to, kad jam pačiam trūko tėvų šilumos. Vaikystėje ir paauglystėje jo auklėjimu daugiausia rūpinosi močiutė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų