Pereiti į pagrindinį turinį

Braška Didžiosios Britanijos vyriausybė

2009-06-04 23:59

Skandalai skaudžiai smogė Didžiosios Britanijos valdžiai. Premjero Gordono Browno vyriausybę palieka ministrai.

Vakar apie savo atsistatydinimą pranešė bendruomenių ir vietos valdžios sekretorė Hazel Blears. Ji yra jau ketvirtasis per 24 valandas pasitraukęs Leiboristų vyriausybės narys. Savo pareiškime, kurį cituoja žiniasklaida, ji nurodė, jog atsistatydina norėdama grįžti prie paprastų žmonių ir padėti Leiboristų partijai vėl atrasti ryšį su britais. Tokį sprendimą H.Blears priėmė dieną prieš ketvirtadienį vyksiančius Europos Parlamento ir 34 Anglijos vietos valdžios tarybų rinkimus, netylant triukšmui dėl parlamentarų išlaidų skandalo.

H.Blears pasitraukimas – nepaskutinis smūgis G.Brownui. Apie savo planus pasitraukti dar antradienį pranešė vidaus reikalų sekretorė Jacqui Smith. Ji paliks savo postą iš karto, kai prasidės planuotas ministrų kabineto pertvarkymas. Pagal ministerijų pertvarkymo planą turėtų būti pakeistas ir iždo kancleris Alistairas Darlingas.

J.Smith pavyzdžiu nusprendė pasinaudoti ir kai kurie kiti vyriausybės nariai. Apie pasitraukimą užsiminė vaikų reikalų jaunesnioji ministrė Beverley Hughes. Pasak jos, ji norėtų atsistatydinti dėl šeimyninių aplinkybių. Be to, kaip pranešama, atsistatydinti planuoja vyriausybės kanceliarijos parlamento sekretorius Tomas Watsonas, kuris yra artimas G.Browno sąjungininkas.

Ši pasitraukimų banga gali pabloginti Leiboristų padėtį. Valdančioji partija po kilusio skandalo dėl parlamentarų išlaidų bando taisyti padėtį. Ji įkūrė specialią grupė, kuri tiria į skandalą įsivėlusių parlamentarų veiklą. Partija šiai grupei rekomendavus jau uždraudė keturiems deputatams būti partijos kandidatais kituose rinkimuose. Trys jų jau pareiškė, kad pasitrauks.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų