Pereiti į pagrindinį turinį

Britų agento mirtis – neįmenamas galvosūkis

2012-04-26 09:07
Britų agento mirtis – neįmenamas galvosūkis
Britų agento mirtis – neįmenamas galvosūkis / Scanpix nuotr.

Mįslingos britų žvalgybos agento mirties byloje atsiranda vis daugiau klaustukų.

Pašalinio žmogaus DNR

Ant krepšio, kuriame buvo rastas karinės žvalgybos tarnybos MI-6 šifruotojo Garetho Williamso kūnas, tyrėjai aptiko nežinomo žmogaus DNR.

„Dvi dalelytės su pašalinio žmogaus DNR buvo rastos ant krepšio užtrauktuko ir spynelės“, – pranešė detektyvė Jackie Sebire. Anot moters, dar tyrimo pradžioje jai buvo kilę įtarimų, kad prie šifrų laužytojo mirties yra prisidėjęs kitas asmuo.

Bylos tyrėjai ieško atsakymo į klausimą, ar galėjo G.Williamsas pats užsirakinti krepšyje. MI-6 agento mirties priežastį bandys išsiaiškinti teismas, kuris šią savaitę pradėjo klausymus už uždarų durų. Liudyti iškviesti 30 žmonių, tarp jų – keturi žvalgybos agentai.

Krūva moteriškų drabužių

Apiręs G.Williamso kūnas buvo rastas 2010 m. rugpjūtį užsegtame ir užrakintame sportiniame krepšyje jo buto vonioje Londone. Du raktai nuo spynos gulėjo po mirusiojo sėdmenimis.

Jokių smurto požymių pareigūnai neaptiko. Mirusio vyro veidas buvo ramus, jame nebuvo jokių panikos požymių. Kūno poza priminė kūdikį motinos įsčiose.

Butas buvo sutvarkytas, drabužiai sudėti ant lovos, bet chalatas ir antklodė mėtėsi ant grindų. Ant kilimo rastas senas ir labai nedidelis mirusiojo kraujo pėdsakas. Kambaryje pareigūnai rado iškirptą laikraščio „The Observer“ straipsnį apie penkis dalykus, kurių žmonės labiausiai gailisi prieš mirtį, peruką ir makiažo priemonių.

Bute buvo gausu garsių dizainerių moteriškų drabužių, tarp jų 26 poros batelių, kurie atrodė visiškai nauji. Jų vertė siekia maždaug 20 tūkst. svarų sterlingų (84 tūkst. litų).

Gėjus arba sadomazochistas?

Prieš pat mirtį G.Williamsas buvo nuvykęs į konferenciją Jungtinėse Valstijose ir grįžo į Londoną 2010 m. rugpjūčio 11 d.

Tyrėjai išanalizavo vaizdo įrašus, kuriuose vyras matomas vaikščiojantis po parduotuves tarp rugpjūčio 11 ir 15 d., ir nepamatė jokių sekimo požymių. G.Williamsas įrašuose atrodo visiškai ramus.

Agentas turėjo pasirodyti darbe rugpjūčio 16 d., bet jo pasigesta tik po savaitės. Kūnas rastas rugpjūčio 23 d.

2010 m. gruodį tyrėjai nustatė, kad G.Williamsas lankėsi tinklalapiuose, skirtuose žmonėms, kurie jaučia malonumą, kai būna surišami. Šiuose sadizmo ir mazochizmo tinklalapiuose jis praleisdavo nuo pusvalandžio iki valandos.

Bute rasti moteriški drabužiai pakurstė įtarimų, kad G.Williamsas buvo transvestitas. Žvalgybos agentas taip pat buvo pastebėtas homoseksualų bare, bet policija nerado patvirtinimų, kad jis buvo gėjus.

Kamuoja abejonės

Tačiau G.Williamso vaikystės draugė Sian Jones netiki versijomis, kad jis buvo transvestitas arba žuvo per sadomazochistinį žaidimą. Anot jos, moteriški drabužiai tikriausiai buvo skirti jai arba agento seseriai.

G.Williamso šeimos advokatai tikina, kad vyras galėjo būti nužudytas kito agento, gerai išmanančio slaptus žvalgybos veiklos metodus.

Žvalgybos analitikas ir buvęs vyriausybės patarėjas Crispinas Blackas taip pat mato daug žmogžudystės požymių.

„Ji įvykdyta profesionaliai: kruopščiai, švariai, organizuotai. Jeigu norite paslėpti nusikaltimo pėdsakus, jūs įkelsite kūną į vonią ir nuplausite visus pėdsakus“, – teigė C.Blackas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų