Pereiti į pagrindinį turinį

Britų premjeras grąžino pinigus už dovanų gautus VIP bilietus į T. Swift koncertą

2024-10-03 09:31 diena.lt inf.

Kilus diskusijoms dėl brangių dovanų aukštiems  Leiboristų partijos politikams, britų premjeras Keiras Starmeris sumokėjo pinigus už kai kurias gautas dovanas.

Keiras Starmeris
Keiras Starmeris / Scanpix nuotr.

Šiuo metu rengiamos naujos taisyklės, kaip vyriausybės nariams elgtis su dovanomis, trečiadienį sakė vyriausybės atstovas. K. Starmeris, anot jo, nusprendė sumokėti už daugiau kaip 6 000 svarų (apie 7 200) eurų vertės dovanas.

K. Starmeris ir jo komandos nariai sulaukė griežtos kritikos dėl dešimčių tūkstančių svarų vertės dovanų. K. Starmeris nuo 2019 m. pabaigos priėmė dovanų už 127 000 eurų.

Nors šių dovanų priėmimas nėra parlamentinių taisyklių pažeidimas, tačiau ministras pirmininkas sulaukė kaltinimų veidmainyste, nes vyriausybė ėmėsi griežtų taupymo priemonių.

Kilus skandalui, Dauning Strytas dabar paskelbė apie naują dovanų ir kvietimų vyriausybės nariams reglamentavimą. Premjeras „pavedė parengti naujus principus dėl dovanų ir vaišių“, sakė atstovas.

Jo duomenimis, K. Starmeris susimokėjo už šešis bilietus į popžvaigždės Taylor Swift koncertą, kurių vertė 2 800 svarų, bei bilietus į žirgų lenktynes, kurie atsiėjo beveik 2 000 svarų. Premjeras taip pat grąžino pinigus už du bilietus į futbolo rungtynes, kainavusius 600 svarų, bei 839 svarų vertės rūbų nuomos sutartį, sudarytą su jo žmonos mėgstamu dizaineriu.

Diskusijos dėl dovanų praėjusį mėnesį aptemdė Leiboristų partijos suvažiavimą. Tai buvo pirmasis partijos suvažiavimas po to, kai K. Starmeris liepos 4 d. vykusiuose rinkimuose po 14 metų pertraukos vėl atvedė savo partiją į valdžią.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų