Pereiti į pagrindinį turinį

Būna ir taip: prie didžėjaus pulto stojęs kunigas bažnyčioje rengia diskotekas

2023-11-30 10:39 diena.lt inf.

Siekdamas surinkti lėšų parapijai ir pritraukti į bažnyčią daugiau jaunimo kunigas pradėjo rengti diskotekas. Plačiau – LNK reportaže.

LNK stop kadras

Vienai Belgijos bažnyčių pro langus matosi žybsinčios šviesos. Kas gi vyksta viduje? Diskoteka. Prie didžėjaus pulto – kunigas iš Portugalijos.

„Šokių aikštelėje niekas negalvoja apie religiją. Visi – viena šeima. Manau, kad tai gerina bažnyčios įvaizdį. Turime būti pasaulietiški. Niekada nebūčiau net pasvajojęs apie ką nors panašaus“, – sakė kunigas Guilherme Guimaraes Peixoto.

49 metų kunigas prieš septyniolika metų atsitiktinai pradėjo didžėjauti, kad surinktų pinigų vietos bendruomenei. Nuo to laiko elektroninė muzika jį užvaldė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Praėjusią vasarą kunigas Pasaulio jaunimo dienose Lisabonoje grojo prieš 1,5 mln. religingų jaunuolių. Dabar naktis bažnyčioje kiek kuklesnė – tik su 250 tikinčiųjų.

„Šį rytą kunigas sakė, kad labai jaudinasi grodamas bažnyčioje. Belgijoje tai labai unikalu. Ieškome naujų būdų bendrauti su jaunais žmonėmis apie tikėjimą“, – teigė Flandrijos jaunimo pastoracijos atstovė Sofi Van Ussel.

Jaunimas – sužavėtas.

„Tai labai smagu, ypač todėl, kad matėme jį Pasaulio jaunimo dienose“, – kalbėjo jaunuolis.

„Elektroninės muzikos dažnai neišgirsi bažnyčioje. Tai man labai patinka“, – teigė mergina.

„Kunigas nebėra nuobodus žmogus“, – sakė vaikinas.

Nors kunigas susilaukė kritikos iš tikinčiųjų, kurie mano, kad šie du pašaukimai nesuderinami, jis neketina mesti didžėjavimo bažnyčioje. Priešingai, nori groti vis didesnėms tikinčiųjų masėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų