Quantcast

Bus tikrinama Saudo Arabijos karaliaus sveikata

Saudo Arabijos karaliui Salmanui bus atliekami medicininiai tyrimai dėl jį varginančios aukštos temperatūros ir sąnarių skausmo. Tai bus antrasis kartas per mažiau nei mėnesį, kai karaliui bus tikrinama sveikata, informuoja AFP.

Tyrimai bus atliekami klinikoje Al Salamo rūmuose, Džidoje. Apie tai karališkoji šeima paskelbė naujienų agentūrai „Saudi Press Agency“ (SPA).

Karalius Salmanas, kuriam 88-eri metai, vadovauja šaliai nuo 2015 m. Jo sūnus Mohammedas bin Salmanas, kuriam dabar 38-eri, buvo paskelbtas kronprincu 2017 m. ir iš esmės yra kasdienis Saudo Arabijos vadovas.

Karaliaus Salmano sveikata retai kada aptarinėjama viešai, tačiau balandį karališkoji šeima atskleidė, kad ligoninėje jam buvo atliekamas „rutininis patikrinimas“. Iš ligoninės jis buvo išleistas tą pačią dieną.

Prieš tai, 2022 m. gegužę, monarchui buvo atliekama kolonoskopija ir jis ligoninėje praleido savaitę, kur jam buvo atlikti ir kiti tyrimai bei „duota laiko pailsėti“.

Tų pačių metų kovą jam buvo atlikti tyrimai ir pakeisti širdies stimuliatoriaus elementai, o dar anksčiau, 2020 m., jam buvo pašalinta tulžies pūslė.

Saudo Arabija, didžiausia pasaulyje naftos eksportuotoja, daugelį metų bando užgniaužti spėliones apie karaliaus Salmano sveikatos būklę.

2017 m. karališkoji šeima paneigė gandus, kad karalius gali užleisti sostą princui Mohammedui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių