Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Izraelio premjeras palaidotas savo rančoje Negevo dykumoje

2014-01-13 13:52
Arielio Sharono laidotuvės
Arielio Sharono laidotuvės / AFP nuotr.

Prieštaringai vertinamas buvęs Izraelio vyriausybės vadovas Arielis Sharonas pirmadienį atgulė amžinojo poilsio savo rančoje Negevo dykumoje Pietų Izraelyje.

85 metų A.Sharonas, kuris Izraelyje vadinamas kariuomenės didvyriu, o palestiniečių ir arabų pasaulio nekenčiamas kaip kraugeriškas nusikaltėlis, mirė šeštadienį, po aštuonerių metų komos, į kurią nugrimzdo, kai jį politinės karjeros viršūnėje ištiko insultas.

Žydų kantoriui giedant maldą už mirusįjį, aštuoni generolai atnešė A.Sharono karstą prie šeimos kapo, kur jau palaidota antroji jo žmona Lily (Lili), duobės.

Čia nuo karsto buvo nuimta Izraelio valstybinė vėliava, ir jis nuleistas į duobę. Tuomet kapas užkastas.

Pagal tradiciją kariuomenės rabinas priėjo prie dviejų A.Sharono sūnų ir padarė simbolines įkarpas jų marškiniuose, reiškiančias gedulą.

„Arikai, vade. Tu turėjai tiek daug titulų per ilgus gyvenimo metus, bet, manau, šitas Tau dera labiausiai“, - prie kapo pareiškė Izraelio gynybos pajėgų Generalinio štabo viršininkas generolas leitenantas Benny Gantzas (Benis Gancas).

„Karių kartos ateina šiandien paskutinį kartą atiduoti tau pagarbą... Aš irgi atėjau atiduoti tau pagarbą“, - sakė jis.

A.Sharonas, kuris 1928 metais gimė ūkininkų bendrijoje į šiaurę nuo Tel Avivo, buvo išreiškęs pageidavimą amžino poilsio atgulti savo rančoje, esančioje vos už kelių kilometrų nuo sienos su Gazos Ruožu, kurį dabar kontroliuoja islamistinis judėjimas „Hamas“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų