Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Izraelio premjeras A. Sharonas nurodė nekenkti Y. Arafatui

2013-11-07 14:03 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Buvusio Izraelio premjero Arielio Sharono (Arielio Šarono) aukšto rango padėjėjas ketvirtadienį sakė, kad premjeras buvo nurodęs nepakenkti velioniui palestiniečių lyderiui Yasserui Arafatui (Jasirui Arafatui).

Tokie komentarai pasirodė po to, kai šveicarų mokslininkai priėjo prie išvados, kad Y.Arafatas tikriausiai mirė dėl apsinuodijimo poloniu. Ši išvada paskatino palestiniečių pareigūnus paraginti atlikti tarptautinį tyrimą dėl jo "nužudymo".

"Arielis Sharonas reikalavo daryti viską ir užtikrinti, kad Arafatas, kuris tuo metu gyveno savo apsiaustame Mukataos komplekse, nebūtų nužudytas mūsų karių", - AFP sakė Raananas Gissinas (Raananas Gisinas), paminėdamas 2002-2004 metus, kai Izraelio pajėgos buvo apsiautusios prezidento būstinę Ramaloje.

"Jo instrukcijos buvo imtis visų atsargumo priemonių, kad Izraelis nebūtų apkaltintas dėl Arafato mirties", - sakė R.Gissinas, kuris buvo A.Sharono atstovas.

"Užuot svaidęsi nepagrįstais kaltinimais Izraeliui, palestiniečiai verčiau keltų klausimus dėl žmonių Arafato aplinkoje, kurie buvo suinteresuoti jo mirtimi ir, visų pirma, prieiga prie pinigų, kuriuos jis kontroliavo", - sakė jis.

Vienas palestiniečių pareigūnas ketvirtadienį užsiminė, kad "kažkokia valstybė" yra atsakinga už įtariamą Y.Arafato nunuodijimą, taip netiesiogiai nurodydamas Izraelį.

Y.Arafato palaikų testų rezultatai "įrodo, kad Arafatas buvo nunuodytas poloniu, o šios medžiagos turi valstybės, ne žmonės, ir tai reiškia, kad šį nusikaltimą įvykdė kažkokia valstybė", sakė Waselis Abu Yusefas (Vaselis Abu Jusefas), Palestinos išvadavimo organizacijos (PIO) vykdomojo komiteto narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų