Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs KGB pareigūnas: gali būti, kad J. Prigožinas yra nužudytas

Privačios karinės grupuotės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas ir jam artimi generolai Rusijoje galėjo būti slapta suimti, – šia buvusio SSRS valstybės saugumo komiteto darbuotojo Sergejaus Žirnovo išsakyta prielaida dalinasi UNIAN.

Sergejus Surovikinas (kairėje) ir  Jevgenijus Prigožinas
Sergejus Surovikinas (kairėje) ir Jevgenijus Prigožinas / Wikipedia nuotr.

Dingęs „Armagedonas“, generolas Sergejus Surovikinas, kuris buvo „Wagner" garbės narys, gali būti Odincovo mieste kokio nors karinio dalinio teritorijoje, laidoje „Chodorkovskis gyvai“, apie tai kalbėjo buvęs KGB preigūnas S. Žirnovas.

„Tai panašu į specialiųjų tarnybų braižą, bet ne visai joms įprastą“. Nes jeigu jam (S. Surovikinui – red. past.) buvo pateikti kokie nors kaltinimai, tai jis turėjo būti patalpintas į Lefortovą (Lefortovo tardymo izoliatorius Maskvoje – red. past.), kuris yra oficialus FSB ikiteisminio sulaikymo centras,  t.y.  areštinė. Jo ten nėra“, –  laidoje sakė buvęs šnipas.

 

 

Pašnekovas pridūrė, kad jei generolas būtų kokiame nors oficialiame kalėjime, apie tai iš karto būtų žinoma. „Atsirado informacija, kad kai kuriuos generolus laiko Odincovo... ten gali būti, kad yra kažkoks karinis dalinys..., kur visi tie generolai buvo surinkti tik tam, kad niekas nesužinotų, kur jie yra... Aš  turiu didelį įtarimą... kad ir J.Prigožinas, ir generolai, kurie buvo artimi J. Prigožinui, jie visi yra suimti, bet apie tai dar kol kas nekalbama...", – sakė V. Žirnovas.

Buvusio KGB pareigūno manymu, J.Prigožiną galėjo ir nužudyti. „Jie („Wagner" grupuotė – red.past.) buvo nuginkluoti ir dabar, gali būti, jog bus sakoma, kad iš tikrųjų J. Prigožinas su jokiu Putinu (Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu - red.) nesusitiko (Žiniasklaida rašė, kad susitikimas įvyko liepos 1 d. - red.past.), juos  įviliojo į pokalbį. Iš tikro jie buvo suimti. Galbūt J. Prigožinas buvo net nužudytas iš karto...", – įžvalgomis pasidalino S. Žirnovas.

„Wagner“ grupuotės maišto Rusijoje pasekmės - ką reikia žinoti

Birželio 24 d. Rusijoje sukilo „Wagner“ grupuotė. Maištas  staiga baigėsi po to, kai J.  Prigožinas su V. Putino žinia pasikalbėjo su Baltarusijos diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka ir tariamai gavo saugumo garantijas samdiniams. Primename, kad tuomet  „Wagner“ samdiniai jau buvo spėję užimti Rostovą prie Dono,  Voronežą ir judėjo Maskvos link.

Tada  „Wagner“ vadas ir S. Surovikinas su niekuo nebebendravo. Po kelių dienų apsireiškė  J.Prigožinas – paviešino garso įrašą. Vėliau pasirodė informacija apie tai, kad jis yra Baltarusijoje.

S. Surovikino dukra Veronika sakė, kad iš tikrųjų jos tėvas niekur nedingo, o buvo darbe. Pasak Rusijos Valstybės Dūmos gynybos komiteto vadovo Andrejaus Kartapolovo, generolas „Armagedonas“ nepasiekiamas, nes „ilsisi“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų