Pereiti į pagrindinį turinį

D. Cameronas ir Lenkijos premjerė nesutaria dėl ekonominių migrantų

2015-12-10 14:39
LRT

Lenkija pareiškė, kad nepritaria Didžiosios Britanijos premjero norui riboti išmokas imigrantams iš Europos Sąjungos, bet nenori, kad Britanija išstotų iš bendrijos.

Premjeras Davidas Cameronas atvyko į Varšuvą, lankydamas rytines Europos Sąjungos nares prieš kitos savaitės viršūnių susitikimą. Jame, be kitų temų, bendrijos lyderiai svarstys ir Londono reikalavimus reformuoti bloką prieš artėjantį referendumą dėl Britanijos narystės.

Lenkijos premjerė pareiškė, kad kai kurie D. Camerono reikalavimai priimtini, ir pažadėjo daryti viską, kad Britanija liktų bendrijoje. Bet vyriausybių vadovai nerado sutarimo dėl D. Camerono siekio atvykėliams iš kitų Europos Sąjungos šalių ketverius metus nemokėti daugelio socialinės paramos išmokų. Susitikimo išvakarėse Beata Szydlo jį pavadino nepriimtinu. Ir Europos Komisija yra pareiškusi, kad tai būtų bendrijos piliečių diskriminacija.

„Žinoma, yra diskusijų ir temų, dėl kurių šiandien neradome visiško sutarimo. Bet norėčiau įvardyti šitaip: manau, kad tai dalykai, kuriuos aptarsime toliau ir sieksime išspręsti bendru sutarimu. Tarp jų yra socialiniai ir išmokų dalykai“, – teigia Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo.

„Netgi dėl sunkiausio socialinės paramos klausimo sutarėme dirbti kartu, siekdami sprendimo. Remiu laisvo judėjimo principą ir labai vertinu daugelio lenkų bei kitų europiečių indėlį Britanijoje. Bet iššūkis yra didžiulio žmonių persikėlimo Europoje per pastarąjį dešimtmetį mastas ir našta, kurią jis gali sukelti viešosioms tarnyboms. Šią problemą reikia spręsti, ir manau, kad su tokia politine valia, kokią išvydau čia, Lenkijoje, galime rasti išeitį“, – kalba Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas.

Vaizdo reportažą galite pamatyti čia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų