Pereiti į pagrindinį turinį

D. Cameronas: J. C. Junckerio paskyrimas – bloga diena Europai (papildyta)

2014-06-27 17:07 diena.lt inf.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / Reuters nuotr.

Jeano-Claude‘o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) išrinkimas Europos Komisijos pirmininku žymi „blogą dieną Europai“, penktadienį sakė britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), kuris kategoriškai priešinosi šiam paskyrimui.

„Ši diena bloga Europai, visa tai gali pakirsti nacionalinių vyriausybių pozicijas“, – sakė D.Cameronas po to, kai Europos Sąjungos (ES) lyderiai 26 balsais išrinko buvusį Liuksemburgo premjerą į Jose Manuelio Barroso (Žozė Manuelio Barozu) vietą. Prieš J.-C. Junckerio paskyrimą balsavo du lyderiai: D.Cameronas ir Vengrijos ministras pirmininkas Victoras Orbanas (Viktoras Orbanas).

Paklaustas, ar Didžioji Britanija dėl to dabar yra arčiau išstojimo iš 28 narių bloko, D.Cameronas atsakė: „Britanijos išlaikymo reformuotoje Europos Sąjungoje darbas pasidarė sunkesnis ... Ar aš galvoju, kad tai neįmanomas atlikti darbas? Ne“.

Tačiau Britanijai siekti savo Europos klausimu, „bus ilga ir sunki kova“, sakė D.Cameronas ir pridūrė: „Tiesą sakant, kartais verta pralaimėti mūšį, kad laimėtum karą“.

D.Cameronas privertė per viršūnių susitikimą Briuselyje surengti precedento neturintį balsavimą dėl J.-C.Junckerio paskyrimo, nors jį iš likusių 27 ES narių rėmė tik Vengrija.

Mūšiui dabar pasibaigus, lyderiai turėtų bandyti raminti D.Cameroną, galbūt – pasiūlydami Londonui kokį nors svarbų postą Briuselyje, tačiau šis ginčas gali pakurstyti euroskeptiškas nuotaikas Britanijoje – prieš referendumą dėl narystės ES 2017 metais, jeigu D.Camerono konservatoriai kitąmet laimės rinkimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų