Pereiti į pagrindinį turinį

D. Trumpas: Izraelis turėtų smogti Irano branduoliniams objektams

2024-10-05 14:21 diena.lt inf.

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį pareiškė, kad, jo nuomone, Izraelis turėtų smogti Irano branduoliniams objektams, atsakydamas į antradienį surengtą Teherano raketų ataką prieš žydų valstybę.

Reuters nuotr.

Buvęs prezidentas, kalbėdamas rinkimų kampanijos renginyje Šiaurės Karolinoje, užsiminė apie šią savaitę demokratų prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) užduotą klausimą apie galimybę Izraeliui nusitaikyti į Irano branduolinę programą.

„Jie paklausė jo, ką manote apie Iraną, ar smogtumėte Iranui? O jis atsako: „Jei nesitaikys į branduolinius objektus.“ Tai yra tai, į ką ir nori pataikyti, tiesa?“ – teigė D. Trumpas renginyje Fajetvilyje, netoli didelės JAV karinės bazės.

Trečiadienį J. Bideno buvo paklausta, ar jis pritartų smūgiams prieš Irano branduolinius objektus, ir JAV prezidentas žurnalistams davė neigiamą atsakymą.

„Manau, kad jis ne taip suprato“, – į dalyvio klausimą apie šią situaciją penktadienį atsakė D. Trumpas.

„Ar ne į tai reikia taikytis? Turiu omenyje, kad tai didžiausia mūsų rizika – branduoliniai ginklai“, – kalbėjo jis.

„Kai jie uždavė jam šį klausimą, atsakymas turėjo būti: „Pirmiausia smogti branduoliniams (objektams), o dėl viso kito rūpintis vėliau“, – pridūrė D. Trumpas. – Jei jie ketina tai padaryti, jie tai padarys. Bet mes sužinosime, kokie yra jų planai.“

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų