Pereiti į pagrindinį turinį

Danija uždarė traukinių keltų perkėlą, mėgindama apriboti pabėgėlių antplūdį

2015-09-10 10:59 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Danija ketvirtadienį tapo naujausiu Europos migrantų krizės židiniu, kai žemyno lyderiams nesutariant, kaip susitvarkyti su daugybe pabėgėlių, besiveržiančių per Europos Sąjungos sienas.

Vokietijos dosnumas išprovokavo jos rytinių kaimynių pyktį; dar apie 3 000 migrantų praeitą naktį atvyko iš Vengrijos į Austriją, o dar daugiau jų išsilaipino perpildytose Graikijos salose Egėjo jūroje arba traukė į Makedoniją.

Judriausia Skandinavijoje perkėla, į kurią atvyksta laivai iš Vokietijos, liko uždaryta traukiniams dėl staigaus Švediją mėginančių pasiekti migrantų antplūdžio. Danija trečiadienį uždarė susisiekimą traukiniais su kitomis šalimis ir kelioms valandoms sustabdė eismą vienoje automagistralėje.

Susisiekimas traukiniais su Vokietija buvo nutrauktas trečiadienį, kilus konfrontacijai tarp maždaug 350 migrantų ir policijos, kuri taip pat laikinai uždarė pagrindinę abi šalis jungiančią automagistralę. Danijos geležinkelių bendrovė ketvirtadienį nurodė, kad susisiekimas traukiniais irgi bus atnaujintas.

Tačiau Rodbiu keltų terminalas, kuris yra viena iš judriausių Skandinavijoje, liks uždarytas traukiniams, nurodė pareigūnai.

Šis sprendimas buvo priimtas kitą dieną po to, kai šimtai migrantų, atplaukusių keltais iš Vokietijos, atsisakė išlipti ir užsiregistruoti Danijoje, reikalaudami, kad jiems būtų leista keliauti toliau į Švediją, kurios prieglobsčio suteikimo politika daug liberalesnė. Apie 100 atvykėlių vėliau sutiko pasilikti Danijoje, o kitiems buvo leista išvykti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų