Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl koronaviruso PSO skelbia pasaulinę ekstremalią situaciją

2020-01-30 20:38
BNS ir ELTOS inf.

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra ketvirtadienį paskelbė Kinijoje prasidėjusį naujojo koronaviruso protrūkį tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai padėtimi.

Scanpix nuotr.

Šis retai skelbiamas įvertinimas turėtų padėti geriau koordinuoti tarptautines pastangas įveikti šią ligą.

„Mūsų didžiausias susirūpinimas – kad virusas išplis į šalis, kur sveikatos apsaugos sistemos silpnesnės... Tai nėra balsavimas dėl nepasitikėjimo Kinija“, -  per spaudos konferenciją Ženevoje sakė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrajesusas).

Vyras užsikrėtė virusu nuo žmonos

JAV sveikatos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį pranešė nustatę pirmą šalyje atvejį, kai asmuo užsikrėtė koronavirusu nuo kito žmogaus.

Kaip pranešama, vienas vyras užsikrėtė šiuo nauju virusu nuo savo žmonos.

„Antras žmogus, kuriam Ilinojuje diagnozuotas naujasis koronavirusas, yra Čikagos gyventojas; jis yra sutuoktinis [moters], kuriai pirmajai Ilinojuje buvo diagnozuotas“ šis virusas, sakė Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) direktorius Robertas Redfieldas (Robertas Redfildas).

Pirmas asmuo, kuriam JAV buvo diagnozuotas šis virusas, buvo į šeštą dešimtį metų įkopusi moteris, neseniai apsilankiusi koronoviruso protrūkio židiniu tapusiame Kinijos Uhano mieste. Jos sutuoktinis Kinijoje nesilankė.

Ketvirtadienį naujojo koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 170, juo užsikrėtę yra daugiau nei 7 700 žmonių, pranešė Kinijos vyriausybė.

Izraelis uždraudžia skrydžius iš Kinijos

Izraelio sveikatos apsaugos ministras Yaakovas Litzmanas paskelbė, kad šalis dėl koronaviruso epidemijos uždraudžia visus skrydžius iš Kinijos.

„Artimiausioje ateityje neleisime nė vienam lėktuvui iš Kinijos nusileisti šioje šalyje, nė vienam“, – per televiziją transliuotoje spaudos konferencijoje pareiškė Y. Litzmanas.

Kruizų organizatoriai atšaukia išvykimus iš Kinijos uostų

Kruizų organizatoriai „MSC Cruises“ ir „Costa Cruises“ paskelbė atšaukiantys išvykimus iš Kinijos uostų dėl mirtino koronaviruso protrūkio.

MSC atšaukė tris planuotus „Splendida“ kruizinio laivo, kuriame telpa 6 880 žmonių, išvykimus vasario 1, 5 ir 9 dienomis. Laivas turėjo plaukti į Japoniją.

MSC teigimu, šis kruizinis laivas inkarą pakels tik vasario 14 d., kai išvyks iš Singapūro vietoj anksčiau numatyto Šanchajaus ir plauks į Artimuosius Rytus ir Europą.

Pasak MSC, žiemos kruizų Azijoje metu neužfiksuota jokių apsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Bendrovės atstovai tvirtino, kad išvykimas perkeltas iš Šanchajaus į Singapūrą dėl keleivių ir įgulos saugumo bei sveikatos.

Savo ruožtu „Costa“ atšaukė devynis kruizus iš Kinijos, turėjusius prasidėti iki vasario 4 d. Tokia priemonė, bendrovės teigimu, yra laikina.

„Costa“ priklauso kruizinis laivas, kuriame, šiam nuleidus inkarą viename iš Italijos uostų, buvo įvestas karantinas, nes kilo panika, kad du kinų keleiviai galėjo būti užsikrėtę koronavirusu. Vėliau šie įtarimai buvo paneigti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų