Pereiti į pagrindinį turinį

Per demonstraciją Briuselyje sulaikyta klimato aktyvistė G. Thunberg

2024-10-05 23:41 diena.lt inf.

Klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) ir dešimtys kitų protestuotojų šeštadienį sulaikyti Belgijos sostinėje už eismo blokavimą per demonstraciją prieš subsidijas iškastiniam kurui.

Greta Thunberg
Greta Thunberg / Scanpix nuotr.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas matė, kaip policija išsivežė garsiąją švedę, kuri jau buvo sulaikyta už pilietinį nepaklusnumą per protestus įvairiose šalyse.

21 metų G. Thunberg buvo mažesnėje demonstrantų grupėje, kuri atsiskyrė nuo judėjimo „United for Climate Justice“ („Susivieniję už klimato teisingumą“) organizuotų eitynių, prasidėjusių prie Europos Parlamento.

Mitingo dalyviai ragino būstinę Briuselyje turinčią Europos Sąjungą nutraukti subsidijas iškastiniam kurui, kad būtų pasiektas plataus užmojo tikslas – iki 2050 metų žemyną paversti neutraliu anglies dioksido atžvilgiu.

„To nepavyks pasiekti, jei nebus nedelsiant pradėta laipsniškai atsisakyti subsidijų iškastiniam kurui“, – parašė klimato aktyvistai, mokslininkai ir ekonomistai atvirame laiške ES vadovams.

„Kol šie būtini pokyčiai neįvyks, žmonės ir toliau išeis į gatves, kad mūsų balsas būtų išgirstas, o jūs būtumėte atsakingi“, – pabrėžė jie.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų