Pereiti į pagrindinį turinį

Dujos bus jau rytoj

2009-01-20 09:00

"Naftogaz" ir "Gazprom" parengė visus reikalingus dokumentus dujų tranzitui atnaujinti. Beliko paskutinis žingsnis – pasirašyti sutartis.

Žengti šio žingsnio vakar į Maskvą atvyko Ukrainos ministrė pirmininkė Julija Tymošenko. Ji su kolega Vladimiru Putinu buvo susitarę pasirašyti sutartys dėl dujų pirkimo ir pardavimo, taip pat dėl to, kaip bus teikiamos dujų tiekimo tranzito paslaugos. Ceremonijos, kai bus pasirašyti dokumentai, Maskvoje jau laukė Ukrainos delegacija – nacionalinės akcinės bendrovės "Naftogaz" vadovas Olehas Dubyna, jo pirmasis pavaduotojas Ihoris Dydenka, taip pat kuro ir energetikos ministras Jurijus Prodanas.

Kaip tikina Ukrainos atstovai, Europa gaus dujas maždaug per 36 valandas po to, kai bus pasirašytos sutartys. Tačiau "Naftogaz" atstovo spaudai Valentino Zemlianskio teigimu, tikėtina, kad kai kurios šalys dujas gaus ir greičiau.

Nekantriai laukiančios, kad būtų atnaujintas tiekimas, Europos atstovai pareiškė, kad laikys konfliktą pasibaigusiu tik tada, kai tiekimas iš tiesų bus atnaujintas.

Per kelias ginčo savaites šalys jau ne vieną kartą skelbė apie pasiektus susitarimus, tačiau dujų Europa negavo iki šiol.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų