Quantcast

EK pirmininkė ragina G7 valstybes rasti sprendimą dėl pabėgėlių iš Afganistano

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ragina rasti tarptautinį sprendimą dėl pabėgėlių, artėjant G7 viršūnių susitikimui dėl padėties Afganistane.

„Svarbu, kad visos Afganistano misijoje dalyvaujančios valstybės suteiktų pakankamas perkėlimo kvotas ir saugius kelius, kad galėtume priimti tuos, kuriems reikia apsaugos“, – sakė ji penktadienį išskirtiniame interviu naujienų agentūrai dpa.

Kalbėdama su žiniasklaida pirmą kartą nuo tada, kai Talibanas užgrobė valdžią po NATO karių išvedimo iš Afganistano, Vokietijos centro dešinės politikė sakė, kad būtina neleisti žmonėms patekti į kontrabandininkų ir prekiautojų žmonėmis rankas.

„Nes tai sukelia dar vieną pavojų afganams, norintiems pabėgti nuo konflikto“, – sakė ji.

G7 šalių – Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos ir JAV – lyderiai kitą savaitę planuoja surengti vaizdo konferenciją ir aptarti, kaip elgtis toliau. Į tokius susitikimus paprastai įtraukiami ir aukšto rango ES atstovai.

ES mano, kad smarkiai išaugs žmonių, norinčių palikti Afganistaną, skaičius. Daugelis baiminasi, kad vėl atgims praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio Talibano valdymo metodai, kai moterys buvo pašalintos iš viešojo gyvenimo ir žiauriomis bausmės diegiami islamo įstatymai.

„Visa tai yra tragedija Afganistano žmonėms ir rimta nesėkmė tarptautinei bendruomenei“, – sakė U. von der Leyen.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas siunte lietuvius i kara ar ju noro ats iklause? tai dabar si fon de livenisvers tom akim isiziojusi asaba pati s uka s avo makaule jei jos /lrsprotelis/ dar masto ?===========

bl...

bl... portretas
Nausėda įtariu trems lietuvius būti, geriau nesakysiu... pamatysime...

ES vadovai privalo s u v o k t i,

ES vadovai privalo s u v o k t i, portretas
tos valstybės, kurios daugelį metų n a i k i n o AFGANISTANIEČIŲ gyvenimą-- be jokių svarstymų p r i v a l o priimti JIEMS koloboravusius afganistaniečius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių