Pereiti į pagrindinį turinį

Rusija dujų įsipareigojimų laikysis, o ES pasirengusi Ukrainai padengti sąskaitas

2014-04-11 13:21
AFP nuotr.

V. Putinas: Rusija pažadėjo laikytis dujų tiekimo Europai įsipareigojimų

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad Rusija laikysis gamtinių dujų tiekimo Europai sutarčių, nors anksčiau grasinta stabdyti tiekimą dėl to, kad Ukraina nesusimoka sąskaitų už dujas.

„Mes, žinoma, garantuojame, kad laikysimės visa apimtimi visų savo įsipareigojimų mūsų vartotojams Europoje“, – sakė V.Putinas Kremliaus išleistame pranešime.

„Klausimas kyla ne dėl mūsų, klausimas – dėl tranzito užtikrinimo per Ukrainą“, – sakė jis per Rusijos Federacijos Saugumo tarybos posėdį.

Šiuo pareiškimu, atrodo, siekiama nuraminti Europoje kilusį susirūpinimą bei toliau spausti Ukraina, kad sumokėtų 2,2 mlrd. dolerių skolą už Rusijos dujas.

Energetikos eurokomisaras: ES pasirengusi padėti Ukrainai padengti sąskaitas už dujas

Europos Sąjungos (ES) energetikos komisaras Guentheris Oettingeris (Giunteris Ėtingeris) rengia planą, kaip padėti Ukrainai sumokėti už gamtines dujas Rusijai.

Apie tai pats komisaras penktadienį pareiškė Austrijos radijui ORF, tvirtindamas, jog „nėra priežasčių panikuoti“ dėl rusiškų dujų tiekimo į Europą.

„Palaikome glaudžius kontaktus su Ukraina ir jos dujų kompanija siekiant užtikrinti, kad Ukraina bus pajėgi toliau mokėti ir jos dujų kompanijos skolos „Gazprom“ nedidės“, - sakė G.Oettingeris ir pridūrė, jog pirmadienį ketina susitikti su Ukrainos energetikos ir užsienio reikalų ministrais.

„Ruošiu sprendimą, jis yra dalis pagalbos paketo Ukrainai, kurį duoda Tarptautinis valiutos fondas bei Europos Sąjunga ir iš kurio bus galima apmokėti atviras sąskaitas“, - sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų