Pereiti į pagrindinį turinį

ES įves papildomus iki 38 proc. importo tarifus kiniškiems elektromobiliams

2024-06-12 13:48

Europos Sąjunga trečiadienį pagrasino nuo kito mėnesio, po antisubsidijų tyrimo, įvesti papildomus iki 38 proc. tarifus iš Kinijos importuojamiems elektromobiliams, o tai gali sukelti prekybos karą.

Scanpix nuotr.

Europos Komisija rimtai papiktino Kiniją, praėjusiais metais pradėjusi tyrimą, siekdamas apginti Europos gamintojus.

Dabar EK nurodė laikinai padidinti muitus Kinijos elektromobilių gamintojams – 20 proc. BYD ir „Geely“, 38,1 proc. SAIC produkcijai, o tarifų dydis sieja su subsidijavimo apimtimis.

Visiems kitiems Kinijos elektromobilių gamintojams, kurie bendradarbiavo su tyrimą atliekančia EK, bus taikomas 21 proc. muitas, nebendradarbiavusiems – 38,1 procento.

Tai būtų papildomi tarifai prie dabar galiojančio 10 proc. Kinijoje pagamintiems elektriniams automobiliams, o jų taikymas gali būti atšauktas tuo atveju, jei Pekinas ir Briuselis išspręstų subsidijų klausimą.

„Komisija preliminariai padarė išvadą, kad Kinijos elektrinių akumuliatorinių transporto priemonių gamintojai naudojasi nesąžiningu subsidijavimu, dėl kurio kyla ekonominės žalos grėsmė ES elektromobilių gamintojams“, – teikiama EK pareiškime.

Papildomi muitai laikinai įsigaliotų nuo liepos 4-osios, o galutinai – nuo lapkričio mėnesio, nebent kvalifikuota dauguma ES valstybių narių (15 šalių, atstovaujančių ne mažiau kaip 65 proc. Bendrijos gyventojų) tam nepritartų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų