Pereiti į pagrindinį turinį

ES lyderiai sutarė nominuoti J. C. Junckerį į Europos Komisijos vadovus

2014-06-27 15:08 diena.lt inf.
Jeanas Claude Junckeris
Jeanas Claude Junckeris / Reuters nuotr.

Europos Sąjungos (ES) lyderiai penktadienį per viršūnių susitikimą paskyrė buvusį Liuksemburgo premjerą Jeaną-Claude‘ą Junckerį (Žaną Klodą Junkerį) Europos Komisijos pirmininku, nors tam smarkiai priešinosi Didžioji Britanija.

Britų ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), kuris savo šalyje susiduria su raginimais išstoti iš 28 valstybių bloko, nepaisydamas ES įpročio dėl konsensusų surengė įnirtingą kampaniją už tai, kad J.-C.Junckeris negautų šio posto, ir argumentavo tuo, kad šis 59 metų Briuselio biurokratijos veteranas yra federalistas, norintis plėsti ES galias.

Patvirtinimą dėl jo paskyrimo „Twitter“ paskelbė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy (Hermanas Van Rompėjus).

„Sprendimas padarytas. Europos Taryba siūlo Jeaną-Claude’ą Junckerį naujuoju Europos Komisijos pirmininku“, – parašė jis.

Centro dešinės J.-C.Junckeris dabar Europos Parlamente turi laimėti liepos 16 dienai numatytą patvirtinimo balsavimą dėl jo politinės darbotvarkės.

Pasak vieno britų pareigūno, už šią kandidatūrą balsavo 26 lyderiai, o du buvo prieš – Didžiosios Britanijos premjeras D.Cameronas ir Vengrijos ministras pirmininkas Victoras Orbanas (Viktoras Orbanas).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų