Pereiti į pagrindinį turinį

ES ragina Gazos Ruože užtikrinti humanitarinius koridorius ir pertraukas

2023-10-27 08:31

Europos Sąjungos lyderiai paragino Gazos Ruože užtikrinti „humanitarinius koridorius ir pertraukas“, kad palestiniečius civilius galėtų pasiekti pagalba.

Scanpix nuotr.

Šios priemonės sudarytų sąlygas „nepertraukiamai, sparčiai, saugiai ir netrukdomai humanitarinei prieigai“, sakoma ketvirtadienį priimtame bendrame pareiškime. Jame priduriama, kad lyderiai reiškia „didžiausią susirūpinimą dėl prastėjančios humanitarinės padėties Gazos Ruože“.

Bloko šalys taip pat išsakė paramą saugiems koridoriams, kurie galėtų „palengvinti prieigą prie maisto, vandens, sveikatos priežiūros, degalų ir pastogės, užtikrinant, kad tokia pagalba nepiktnaudžiautų teroristinės organizacijos“.

JAV, ES ir Izraelis laiko „Hamas“ teroristine organizacija.

Kompromisas pasiektas pastarosiomis dienomis ES vykus karštoms diskusijoms apie pasigirdusius raginimus nedelsiant skelbti paliaubas, kad Gazos Ruožą galėtų pasiekti humanitarinė pagalba. Atitinkamą siūlymą lyderių susitikime Briuselyje palaikė tokios ES šalys, kaip Ispanija, Airija ir Belgija, tačiau kitos valstybės, įskaitant Vokietiją ir Vengriją, savo ruožtu pabrėžė Izraelio teisę gintis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų