Pereiti į pagrindinį turinį

Eurokomisaras A. Piebalgas kol kas neplanuoja tapti Latvijos premjeru

2013-12-02 09:56 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Europos Sąjungos (ES) vystymosi komisaras Andris Piebalgas pirmadienį Latvijos visuomeninei televizijai sakė, kad šiuo metu neplanuoja tapti Latvijos premjeru.

„Skeptiškai vertinu savo galimybes. Priimant sprendimą dėl kokio nors rimto žingsnio visuomet reikia būti įsitikinusiam dėl galimybių pasiekti sėkmę“, - sakė A.Piebalgas.

„Prezidentas į mane nesikreipė. Jis aiškinosi mano galimybes“, - sakė jis ir paaiškino, kad pokalbis su prezidentu buvo hipotetinis.

A.Piebalgas pabrėžė, kad šiuo metu nedalyvauja Latvijos politikoje ir neturi visuomenės suteikto mandato.

Be to, artėja visuotiniai rinkimai ir kiekviena partija laukia jų, tariasi dėl savo kandidatų, todėl gali būti sunku derinti šias ambicijas su Latvijos problemų sprendimu.

Komisaras taip pat sakė, kad tarp skubiai spręstinų Latvijos problemų yra tragedijos Rygos prekybos centre „Maxima“ pasekmės, užimtumas ir ekonomikos augimas.

Kalbėdamas apie ateitį jis sakė, kad po kitų parlamento rinkimų galbūt dalyvaus Latvijos politikoje, ir neatmetė galimybės tada tapti premjeru.

Dėl tragedijos „Maxima“ atsistatydinus Latvijos premjerui Valdžiui Dombrovskiui, prezidentas Andris Bėrzinis planuoja antradienį pradėti konsultacijas su parlamentinėmis partijomis.

Rygos Zuolitūdės rajono prekybos centre „Maxima“ lapkričio 21 dieną įgriuvus stogui, žuvo 54 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Remdamasi neoficialia informacija Latvijos visuomeninė televizija šeštadienį pranešė, kad A.Bėrzinis pasiūlė A.Piebalgui vadovauti naujai Latvijos vyriausybei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų