Pereiti į pagrindinį turinį

Šiuo metu Europoje statoma 4,9 GW galios jūrų vėjo jėgainių

2014-08-05 08:34 diena.lt inf.
AFP nuotr.

Europoje šiuo metu statoma 16 komercinių jūrų vėjo jėgainių parkų, kurių bendra galia – 4,9 GW. Daugiausiai parkų pirmą metų pusmetį buvo statoma Vokietijoje, nuo jos šiek tiek atsiliko Jungtinė Karalystė ir Belgija.

Per pirmąjį 2014 m. pusmetį prie tinklų visoje Europoje buvo prijungtos 244 naujos jūrų vėjo jėgainės, kurių bendra galia siekia 781 MW. Tai ketvirtadaliu mažiau nei per tą patį laikotarpį 2013 m., kai buvo prijungta 1,045 MW galios.

Dar 282 jėgainės jūroje per šį laikotarpį buvo instaliuotos, bet kol kas nėra prijungtos prie tinklų. Iš viso prijungimo prie tinklų Europoje šiuo metu laukia 310 instaliuotų vėjo jėgainių, jų bendra galia siekia 1200 MW.

„Vėjo energetika išlieka sparčiausiai augančiu energetikos sektoriumi Europoje, net ir atsižvelgiant į tai, kad šiemet per pirmus šešis metų mėnesius buvo instaliuota ketvirtadaliu mažiau galios nei praėjusiais metais“, – sako Europos vėjo energetikos asociacijos (EWEA) generalinio direktoriaus pavaduotojas Justinas Wilkesas.

EWEA duomenimis, visų Europoje instaliuotų jūrų vėjo jėgainių galia kartu siekia 7,343 MW. Iš viso Europoje yra 73 jūrų vėjo jėgainių parkai, jie išsidėstę 11 šalių teritorijose. Šiuo metu visų Europoje instaliuotų jūrų vėjo jėgainių galios pakanka pagaminti 27 TWh elektros. Toks elektros kiekis gali visiškai patenkinti 7 milijonų namų ūkių, arba visų Nyderlandų, poreikius.

Daugiausiai jūrų vėjo jėgainių parkų pirmą šių metų pusmetį buvo statoma Vokietijoje – iš viso 10. Juose buvo instaliuotos 126 jėgainės. Jungtinėje Karalystėje buvo statomi 5 parkai, juose taip pat instaliuotos 126 jėgainės. Belgijoje buvo statomas 1 parkas, kurį sudaro 30 jėgainių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų