Quantcast

Europos Komisija siūlo pratęsti laikinos apsaugos taikymą Ukrainos pabėgėliams

Karo pabėgėliai iš Ukrainos, pasak Europos Komisijos, mažiausiai iki 2026 m. kovo turi galėti be problemų likti Europos Sąjungoje (ES).

Komisija pasiūlė pratęsti laikinos apsaugos ukrainiečiams taikymą Bendrijose šalyse, antradienį Briuselyje pranešė atstovas.

Rusijai tęsiant atakas prieš civilinę ir kritinę infrastruktūrą visoje Ukrainoje, šiuo metu esą nėra sąlygų saugiam, ilgalaikiam žmonių grįžimui į Ukrainą.

Todėl, Komisijos įsitikinimu, pagrindas taikyti laikiną apsaugą išlieka, o jos pratęsimas dar vieneriems metams yra būtina ir derama reakcija į dabartinę situaciją.

Eurostato duomenimis, 27 ES šalyse pastaruoju metu buvo registruota apie 4,2 mln. pabėgėlių iš Ukrainos, dauguma jų – 1,3 mln. – Vokietijoje.

Tačiau, lyginant pagal gyventojų skaičių, Ukrainos pabėgėlių skaičius tokiose šalyse, kaip Čekija, Lietuva ir Lenkija yra daug didesnis.

Čekijoje, pavyzdžiui, 1 000 gyventojų tenka maždaug 32 pabėgėliai.

Kad pasiūlymas bus įgyvendintas, labai tikėtina.

Savaitės pabaigoje šį klausimą susitikime aptars ES vidaus reikalų ministrai.

Dėl priemonės pratęsimo pernai šalių narių veto nesulaukta.

Šios priemonės privalumas yra tas, kad asmenims netaikoma ilga prieglobsčio suteikimo procedūra.

Jie iš karto turi teisę į socialines išmokas, švietimą, būstą ir leidimą dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karys

Karys portretas
Tačiau jų įdarbinimas turėtų būti priverstinis ginklų ir kitos amunicijos pramonėje kas yra susiję su Ukraina,mokant minimalią algą ir jokių pašalpų.Jie taip turi prisidėti prie savo Valstybės gynimo,nenori gražinti į Ukrainą,nevisa Ukrainos teritorija yra karo veiksmuose.Kai kurie regionai nutolę nuo karo veiksmų 800-1000km.,ten pramonė ir visa kita dirba.Nereikia E.U. ekonominių pabėgėlių iš Ukrainos.,ar oligarchų,kurie savo santaupų 60% galėtų skirti tėvynės gynybai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių