Pereiti į pagrindinį turinį

„Facebook“ panaikino apribojimus D. Trumpui

2024-07-13 23:24 diena.lt inf.

Socialinis tinklas „Facebook“ panaikino apribojimus Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), įvestus po jo šalininkų 2021 metų sausio 6-osios išpuolio prieš JAV Kapitolijų, sudarydamas eksprezidentui tokias pačias sąlygas šioje platformoje kaip ir prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui).

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / EPA-ELTOS nuotr.

Tai padaryta likus kelioms dienoms iki Respublikonų partijos nacionalinio suvažiavimo.

„Facebook“ patronuojančioji kompanija „Meta“ po 2021-ųjų sausio 6-osios įvykių paskelbtą draudimą D. Trumpui atšaukė pernai, bet nurodė, kad eksprezidentui bus taikomos tokios priemonės kaip „sustiprintos sustabdymo sankcijos”, jei savo įrašais jis pažeis kompanijos standartus.

Dabar kompanija atšaukė šiuos suvaržymus.

„Vertindami savo atsakomybę sudaryti sąlygas politinei raiškai manome, kad Amerikos žmonės turėtų turėti galimybę vienodomis sąlygomis išklausyti į prezidento postą nominuotus asmenis“, – penktadienį kompanijos interneto svetainėje paskelbė „Meta“ pasaulinių reikalų prezidentas Nickas Cleggas (Nikas Klegas).

Jis pridūrė, kad ir J. Bidenui, ir D. Trumpui taikomi tie patys „bendruomenės standartai“ kaip ir kitiems kompanijos platformų naudotojams.

„Facebook“, didžiausias pasaulyje socialinis tinklas, per abi ankstesnes D. Trumpo rinkimų kampanijas tarnavo ir kaip viešumo įrankis ir kaip labai svarbi vieta rėmėjų aukojamiems pinigams rinkti.

Tačiau pastaruoju metu D. Trumpas dažnai skelbia įrašus savo paties socialiniame tinkle „Truth Social“, sukurtame po to, kai jį suspendavo „Facebook“ ir kitos platformos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)