Pereiti į pagrindinį turinį

Gazos mieste – gatvių mūšiai

2009-01-14 09:00

Vietoj paliaubų vyksta dar įnirtingesni mūšiai. Gazos mieste vakar vyko ypač žiaurūs Izraelio pajėgų ir palestiniečių judėjimo "Hamas" kovotojų susirėmimai gatvėse. Nuo Izraelio karinės operacijos "Išlydytas švinas" pradžios žuvo daugiau nei 900 palestiniečių.

Pasak įvykių liudininkų, aršiausi mūšiai per pastarąsias 18 dienų kilo, kai Izraelio specialiosios pajėgos, kurias parėmė tankai ir aviacija, vakar rytą įsiveržė į kai kuriuos pietinius Gazos miesto rajonus. Palestiniečių kovotojai atsakė sprogdindami pakelės bombas, leisdami minosvaidžių sviedinius ir prieštankines raketas.

"Mes apsiaučiame miestą, – Izraelio karinės operacijos vadas brigados generolas Eyalas Eisenbertas sakė grupei žurnalistų, kurie buvo trumpam įleisti į kovos veiksmų zoną. – Nesame statiški – stengiamės visą laiką judėti."

Izraelio karo lėktuvai taip pat bombardavo tankiai gyvenamą pakrantės ruožą. Per naktį į antradienį aviacija atakavo daugiau nei 60 taikinių, tarp jų raketų paleidimo vietas, ginklų sandėlius, "Hamas" postus ir kontrabandininkų tunelius, einančius po Gazos ruožo siena su Egiptu. O "Hamas" ir jo sąjungininkai paleido į Izraelį keturias raketas ir minosvaidžio sviedinius.

Medicinos darbuotojai pranešė, kad per antradienį vykusius susirėmimus žuvo mažiausiai dešimt palestiniečių. Izraelio armija patvirtino, kad vienas karininkas buvo labai sunkiai sužeistas.

Nuo gruodžio 27 d., kai Izraelis pradėjo operaciją "Išlydytas švinas", iš viso žuvo mažiausiai 930 palestiniečių, tarp jų – 277 vaikai, o dar apie 4,2 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Humanitarinės pagalbos organizacijos perspėjo apie gilėjančią humanitarinę krizę 1,5 mln. gyventojų turinčioje teritorijoje, kurioje daugelis žmonių visiškai priklausomi nuo pagalbos iš užsienio.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas apkaltino Izraelį siekiant nušluoti Gazos ruože gyvenančius palestiniečius.

"Jau aštuonioliktą dieną vyksta Izraelio agresija prieš mūsų žmones, kuri kasdien tampa vis nuožmesnė, o aukų skaičius auga, – Ramaloje sakė M.Abbasas. – Izraelis tęsia šią agresiją, kad nušluotų ten esančius mūsų žmones."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų