Pereiti į pagrindinį turinį

H. Nasrallah: po nužudymų „Hezbollah“ ir Iranas „privalo atsakyti“ Izraeliui

2024-08-06 20:31

Antradienį „Hezbollah“ vadovas pareiškė, kad jo grupuotė ir Iranas privalo atsakyti Izraeliui, „kad ir kokie būtų padariniai“, po praėjusią savaitę įvykdytų „Hezbollah“ karinio vado Fuado Shukro ir „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh nužudymų.

EPA-ELTOS nuotr.

Iranas „įpareigotas reaguoti, o priešas laukia apimtas didžiulės baimės“, per televiziją sakė Hassanas Nasrallah ir pridūrė, kad „Hezbollah“ atsakys „pati viena arba vieningo atsako iš visų krypčių kontekste“, „kad ir kokie būtų padariniai“. Jis turėjo galvoje Irano remiamų regiono grupuočių atsaką.

Dėl šių dviejų nužudymų įtampa Artimuosiuose Rytuose smarkiai išaugo, baiminamasi konflikto visame regione ir kad kils Izraelio ir „Hezbollah“ karas. Susišaudymai prie sienos po spalio 7 d. palestiniečių grupuotės „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį vyksta kasdien, bet gali peraugti į platesnį konfliktą.

Praėjusį antradienį per Izraelio antskrydį Beiruto pietiniame priemiestyje buvo nudėtas aukščiausias „Hezbollah“ karinis vadas F. Shukras. Kitą dieną per išpuolį Teherane žuvo „Hamas“ politinis vadovas I. Haniyeh, dėl jo nužudymo kaltinamas Izraelis.

„Mūsų atsakas ateina“, – sakė H. Nasrallah, jo kreipimasis buvo skirtas paminėti savaitę po F. Shukro nužudymo. „Hezbollah“ vadovas pridūrė, kad atsakas bus „stiprus ir veiksmingas“. Jis taip pat sakė, jog tai, kad Izraelis jau savaitę laukia atsako, „yra dalis bausmės, dalis atsako, dalis mūšio“. H. Nasrallah pabrėžė, kad „tai Izraelis pasirinko eskalavimą (...) ir užpuolė Iraną“.

Dėl regione padidėjusios įtampos Šiaurės Izraelio vietos valdžia paragino kelių bendruomenių netoli Libano sienos ir Golano aukštumų gyventojus likti šalia bombų slėptuvių. Toks prašymas paskelbtas imantis atsargumo priemonių, Izraelio kariuomenė dar turi pateikti savo prašymą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų