Pereiti į pagrindinį turinį

Į kovą įsitraukė rezervo kariai

2009-01-13 09:00
Į kovą įsitraukė rezervo kariai
Į kovą įsitraukė rezervo kariai / AFP nuotr. Aukos: nuo operacijos Gazos ruože pradžios žuvo jau apie 900 palestiniečių.

Izraelis tęsia operaciją Gazos ruože. Vakar, nepaisant tarptautinio spaudimo nutraukti karo veiksmus, čia vėl vyko įnirtingi susirėmimai su "Hamas" kovotojais.

Mėgindama sunaikinti "Hamas" karinę infrastruktūrą Izraelio vadovybė į karo veiksmus įtraukė ir rezervo karius. Pajėgos buvo sustiprintos greičiausiai siekiant pradėti trečią operacijos "Išlydytas švinas" etapą. Manoma, kad prasidėjus šiam etapui Izraelio kariškiai skverbsis giliau į Gazos ruožo miestus ir kaimus. Didžiausią per kelis dešimtmečius karinę kampaniją prieš "Hamas" Gazos ruože Izraelis pradėjo prieš 18 dienų. Operacijos tikslas – užkirsti kelią kovotojų rengiamoms raketų atakoms.

Izraelio vadovybė teigia, kad operacija jau davė rezultatų, tačiau apie jos pabaigą politikai kol kas nekalba. Per šią karinę kampaniją, pasak Gazos ruožo medicinos darbuotojų, žuvo apie 900 palestiniečių – daugiausia civilių gyventojų. Izraelis pranešė, kad per konfliktą žuvo 13 žmonių – 10 karių ir 3 civiliai.

Nuolatinis Izraelio bombardavimas ir civilių aukos išprovokavo daugybę protestų visame pasaulyje. Kai kur jie netgi virto riaušėmis. Taip nutiko didžiausiame JAV mieste Niujorke.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų