Pereiti į pagrindinį turinį

Imperatoriui nepakanka vienos moters

Įvaizdis: S.Berlusconi niekada neslėpė aistros gražioms moterims. Tai neseniai įamžino vienas italų menininkas, netradiciškai pavaizdavęs premjerą su buvusia šokėja ir modeliu, o dabar...
Įvaizdis: S.Berlusconi niekada neslėpė aistros gražioms moterims. Tai neseniai įamžino vienas italų menininkas, netradiciškai pavaizdavęs premjerą su buvusia šokėja ir modeliu, o dabar... / AFP nuotr.

Ir geležinė kantrybė turi ribas. Po beveik dvidešimties metų santuokos Italijos premjero Silvio Berlusconi žmona Veronica Lario nusprendė daugiau nesikankinti.

Perpildė kantrybės taurę

Gandų apie braškančią Italijos premjero santuoką sklandė jau ilgą laiką. V.Lario pastaraisiais metais retai pasirodydavo oficialiose ceremonijose su vyru. Ji dažniausiai atostogauja viena, daug laiko praleidžia savo viloje prie Milano.

Moteris pirmą kartą apie šeimos problemas atvirai prabilo 2007 m. pradžioje, o po metų užsiminė ir apie skyrybas. Tuomet ji prisipažino, kad apie tai galvoja jau gerą dešimtmetį.

Pastaraisiais mėnesiais Italijos premjero šeimoje vienas po kito pasipylė skandalai. Iš pradžių V.Lario užsipuolė vyrą dėl to, kad šis artėjant Europos Parlamento rinkimams ėmė vilioti į savo partiją jaunas gražias paneles, siekdamas padaryti jas eurodeputatėmis.

"Tai begėdiškos nesąmonės, skirtos imperatoriui pasismaginti", – vyro užgaidomis piktinosi moteris.

Žmonos kantrybės taurę S.Berlusconi perpildė apsilankęs politinio bendražygio 18-metės dukros Naomi Letizios gimtadienyje ir padovanojęs jai deimantą bei aukso vėrinį. Apie šou verslo karjerą svajojanti mergina prisipažino, kad dažnai susitinka su premjeru ir vadina jį tėtušiu.

Tai sužinojusi V.Lario įniršo ir ėmė priekaištauti vyrui, kad jis nedalyvavo nė vieno iš trijų savo vaikų 18-ojo gimtadienio vakarėlyje.

"Negaliu daugiau gyventi su vyru, kuris sukasi apie nepilnametes", – pareiškė ji ir pateikė skyrybų prašymą.

"Jis nemirtingas"

Pavadinusi vyrą imperatoriumi, V.Lario nė kiek neperdėjo. Šis arogantiškas ir įžūlus populistas su neblėstančia šypsena užkariavo Italiją, prarado ją, po to vėl užkariavo. Šiandien niekas nepajėgia mesti jam iššūkio, todėl mažai kas abejoja, kad S.Berlusconi valdys šalį iki gyvenimo pabaigos.

Kaip ir pridera tikram imperatoriui, jis visuomet supamas gražių moterų. Sulaukęs 72-ejų, premjeras be jokių skrupulų atvirai šneka ne tik apie plastines veido operacijas ir plaukų persodinimą, bet ir apie savo mažojo draugo sveikatą.

Praėjusį spalį S.Berlusconi ankstyvą rytą buvo pastebėtas prie Milano naktinio klubo. Čia jis užsuko vos grįžęs iš Paryžiaus, kur su kitais ES lyderiais sprendė finansų problemas. Bendravimo ištroškęs politikas prie naktinio klubo stovėjusiems žmonėms pareiškė: "Kai pamiegu tris valandas, turiu užtektinai energijos mylėtis kitas tris valandas."

Atrodo, šiuose žodžiuose buvo daug tiesos. S.Berlusconi uoliai rūpinasi savo fizine sveikata, naudoja jaunystės eliksyrus, nerūko ir vengia mėsos. Neseniai jis netgi atšaukė susitikimą su Vokietijos Badeno-Viurtembergo žemės ministru pirmininku Güntheriu Oettingeriu, nes kaip tik tuo metu jam turėjo būti atliekamos vandens procedūros.

Premjero asmeninis gydytojas Umberto Scapagnini kartą pasakė: "Jis nemirtingas. Pagal fizinius ir protinius duomenis jis yra superžmogus."

Sumaišė seksą ir politiką

Niekam nėra paslaptis, kad didžiausios imperatoriaus aistros – valdžia ir seksas. Italai iki šiol prisimena S.Berlusconi ir jo patarėjo Marcello Dell'Utri pokalbį Naujųjų metų išvakarėse 1986-aisiais. Žiniasklaidos magnatas, jau įkėlęs koją į didžiąją politiką, patarėjui skundėsi, kad jį ir tuometį Italijos premjerą Bettino Craxi atstūmė dvi gražuolės iš televizijos šou.

"Tai reiškia, kad šiąnakt liksime be sekso, – telefonu kalbėjo S.Berlusconi. – Jeigu taip prasidės Naujieji metai, daugiau niekada neturėsime sekso."

Tačiau S.Berlusconi būgštavimai nepasiteisino. Seksualinio pobūdžio skandalai, lydėję jį nuo pat politinės karjeros pradžios, nenutyla iki šių dienų.

2007 m. balandį vienas Italijos paparacas S.Berlusconi vasarnamyje Sardinijos saloje užklupo garbaus amžiaus vyrą, besilinksminantį su penkiomis jaunomis gražuolėmis. Tų pačių metų vasarą į viešumą pateko S.Berlusconi ir televizijos "Rai Public" vadovo Agostino Saccà telefono pokalbio įrašas. Pastarasis telefonu sakė: "Esate vienintelis asmuo, kuris niekada nieko iš manęs neprašo." S.Berlusconi atrėžė: "Išskyrus moteris, kurios pakelia viršininkui nuotaiką."

Tuo metu S.Berlusconi bandė suburti daugumą Senate, todėl paprašė, kad A.Saccà įdarbintų vieną gražuolę – galimo politinio partnerio draugę. Po kelių mėnesių žlugo Romano Prodi vyriausybė, ir S.Berlusconi netrukus vėl stojo prie valstybės vairo. Kritikai piktinosi, kad vėl braudamasis į valdžios olimpą skandalingasis politikas, tarsi sąvadautojas, labiau rūpinosi įdarbinti savo jaunas ir žavias drauges, nei valstybės problemomis.

Mylėjo tik vieną moterį

S.Berlusconi pramogų verslą pavertė politika, o politiką – tikru realybės šou. Savo advokatą jis padarė teisingumo ministru, o asmeninį gydytoją – parlamento nariu. Buvusi šokėja ir modelis Mara Carfagna, mėgdavusi viešai demonstruoti savo kūną, šiandien gina moterų teises S.Berlusconi ministrų kabinete.

Prieš tapdama lygių galimybių ministre, ji dirbo S.Berlusconi televizijoje, pasakojo žiūrovams apie savo apvalias formas, taip pat dalyvavo konkurse "Mis Italija". Internete sklando vaizdo įrašas, kuriame M.Carfagna pakelia sijoną ir pademonstruoja, kad po juo nieko nedėvi.

S.Berlusconi apie žaviąją ministrę kartą pasakė: "Jeigu nebūčiau susituokęs, tuoj pat ją vesčiau." Tokius žodžius iš jo lūpų girdėjo ne viena moteris. Bet S.Berlusconi gyvenime tikriausiai buvo tik viena moteris, kurią jis iš tikrųjų mylėjo. Dėl jos jis buvo pasiryžęs nutraukti aukščiausio lygio susitikimus, jos išmintimi dalijosi su Vladimiru Putinu, George'u W.Bushu, Tony Blairu ir netgi popiežiumi.

Šią moterį S.Berlusconi vadindavo "La Mamma Rossa". Tai jo motina Rosella, kuri mirė praėjusiais metais ir kurios gedėjo pusė Italijos.


Antroji S.Berlusconi santuoka

S.Berlusconi ir V.Lario (tikras vardas – Miriam Raffaella Bartolini) susipažino 1980 m. Jis buvo žinomas ir turtingas verslininkas, ji – teatro aktorė. S.Berlusconi tuomet buvo vedęs italę Carlą Elvirą Dall'Oglio ir turėjo du vaikus. 1985 m. jie išsiskyrė, ir 1990 m. S.Berlusconi susituokė su V.Lario. Juodu susilaukė trijų vaikų: Barbaros (24 metų), Eleonoros (22 metų) ir Luigi (20 metų).

Kol kas neaišku, ar V.Lario bandys prisiteisti dalį S.Berlusconi turto, kurio vertė, pasak žurnalo "Forbes", siekia 5 mlrd. eurų (17 mlrd. litų).


Meilės intrigos politikos labirintuose

S.Berlusconi nebus pirmas išsiskyręs valstybės vadovas. Kaip neskausmingai išsiskirti ir žaibiškai susirasti naują žmoną, jis gali sužinoti iš bičiulio Nicolas Sarkozy, Prancūzijos prezidento. Pastarasis 2007 m. pabaigoje išsiskyrė su žmona Cécilia ir praėjus vos keliems mėnesiams susituokę su itale dainininke Carla Bruni. Tiesa, Cécilia irgi ilgai neliūdėjo ir 2008 m. kovą ištekėjo už Richardo Attiaso, su kuriuo, įtariama, jau seniai susitikinėjo.

Valdžios olimpe byrančių šeimų matė ir Lietuva. Šio dešimtmečio pradžioje didžiulį skandalą sukėlė žiniasklaidoje pasirodžiusios vedusio politikos patriarcho Algirdo Brazausko ir jo ilgametės draugės Kristinos Butrimienės atostogų Egipte nuotraukos. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad politikas 2000 m. išsiskyrė su žmona Julija. 2002 m. jis vedė K.Butrimienę.

Ne ką mažesnis moterų numylėtinis nei S.Berlusconi yra kita Lietuvos politikos žvaigždė Viktoras Uspaskichas. Prieš keletą metų žiniasklaidoje pasirodė informacijos, kad vedęs politikas gyvena su jauna meiluže Anželika Filipovič. "Geriau babnikas, nei gėjus", – kartą žurnalistams atrėžė V.Uspaskichas, it ungurys išsisukinėjantis nuo įtarimų turint gausybę meilužių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų