Pereiti į pagrindinį turinį

Ir V.Putinui reikia meilužės

Apie premjero Vladimiro Putino romaną su Alina Kabajeva kalbos netyla. Kokia bus atomazga – žavinga meilės istorija, kaip Prancūzijoje, skandalingos skyrybos, kaip Italijoje, ar nesantuokinis sosto įpėdinis, kaip Baltarusijoje?

Gimęs sūnus "dingo"

Apie tai, kad 26 metų buvusi pasaulio gimnastikos čempionė, o dabar Vieningosios Rusijos atstovė parlamente, A.Kabajeva pagimdė sūnų, pirmasis dar gegužę pranešė nedidelis laikraštis "Vecherniaja Moskva". Šią informaciją netruko išplatinti didžiausios Rusijos naujienų agentūros.

Tačiau gana greitai visa informacija apie vaiką iš interneto svetainių dingo. Ją kurį laiką buvo galima perskaityti išsaugotose dokumentų kopijose, tačiau ir jos šiuo metu neprieinamos. Ilgiausiai straipsnis apie gimusį sūnų buvo publikuojamas leidinio "Ekonomicheskaja gazeta" tinklalapyje. Bet prokremliška Rusijos naujienų agentūra "RIA Novosti" pateikė vaizdo medžiagą, turėjusią parodyti, kad A.Kabajeva nėra nėščia.

Nieko nebuvo žinoma apie vaiko tėvą, tačiau pradėjus plisti gandams, kad juo gali būti 30 metų vyresnis Rusijos premjeras V.Putinas, pati A.Kabajeva paskubėjo viešai paneigti ne tik ryšius su Rusijos sekso simboliu vadinamu vyriausybės vadovu, bet ir patį vaiko gimimo faktą.

"Brangūs draugai! Man nebūdinga komentuoti gandų, tačiau nusprendžiau padaryti išimtį. Negaliu nekreipti dėmesio į jūsų šiltus žodžius ir linkėjimus... Šiame puslapyje esu pažadėjusi pasakoti jums svarbiausius gyvenimo įvykius, apie savo šeimą. Todėl kai tapsiu mama (tai kol kas neįvyko), būtinai apie tai parašysiu. Bet kuriuo atveju, dėkoju visiems, kas sveikino mane ir rūpinosi manimi. Tik dėl jūsų nusižengiau principui: niekada nekreipti dėmesio į paskalas. Alina", – savo interneto dienoraštyje birželį teigė A.Kabajeva.

Nė lašo teisybės?

Vis dėlto šie gražuolės žodžiai mažai ką įtikino. Gandai, kad sportininkė laukiasi, tapo aiškūs, kai praėjusių metų pabaigoje ji atsisakė dalyvauti viename ledo šou. Esą pati A.Kabajeva pranešė laidos prodiuseriui, kad yra nėščia.

Pasikeitė ir moters išvaizda – ji tapo apkūnesnė, nors daugelis tai siejo su staiga nutrūkusia sportine karjera.

Dar prieš tai, praėjusių metų balandį, oligarchui Aleksandrui Lebedevui priklausantis laikraštis "Moskovskij korrespondent" sukėlė pasaulinę sensaciją. Leidinys pranešė apie neva įvykusias slaptas V.Putino ir A.Kabajevos vestuves.

"Nė lašo teisybės", – taip tą informaciją komentavo V.Putinas ir po dvejų metų pertraukos viešai pasirodė su žmona Liudmila.

A.Kabajeva pažadėjo skandalą išpūtusią žiniasklaidą užtampyti po teismus ir pradėjo visiems iš eilės pasakoti apie savo būsimą vyrą, kuris vienu metu buvo "Anglijos verslininkas", kitu – "grafas". Nei grafas, nei verslininkas viešai su buvusia sportininke taip nė karto ir nepasirodė. Pati moteris sužadėtinio nebuvimą aiškindavo jo užimtumu.

Ramybės kaina – vila

Savaitraštį "Moskovskij korrespondent" tą patį 2008-ųjų balandį savininkai nusprendė uždaryti. Tiesa, laikraštis atnaujino veiklą rugsėjį, bet tik trumpam.

A.Kabajeva vis dėlto padavė į teismą "Moskovskij korrespondent" už asmens garbės ir orumo įžeidimą, tačiau gana greitai byla buvo nutraukta, o pati buvusi gimnastė išvyko į užsienį.

A.Lebedevui toks išpuolis kainavo nemažai, tikino Rusijoje dirbanti ir V.Putiną jo kelionėse po šalį lydinti užsienio žurnalistė Paula (vardas pakeistas).

"Žinoma, V.Putinas įtakingas asmuo, galintis nutildyti bent kokias kalbas, tačiau ir jis moka skaičiuoti. Oligarchas A.Lebedevas, pirmasis prabilęs apie premjero ir sportininkės bendrą gyvenimą, nuo didelių nemalonumų atsipirko vila, kurioje dabar retkarčiais poilsiauja A.Kabajeva. Galite pastebėti, kad datos, kai "pusių sutarimu" buvo nutrauktas teismo procesas ir A.Kabajeva įsigijo nekilnojamojo turto pietiniame Prancūzijos pajūryje, sutapo", – pasakojo dienraščiui į Rusijos premjerą nuolat lydinčių žurnalistų ratą patenkanti Paula.

Veidas drėksta nuo ašarų

Ji taip pat pridūrė, kad V.Putino ir A.Kabajevos romanas – ne gandai, o realybė. Oficiali premjero santuoka gyva tik popieriuje.

"Aišku, kad V.Putino su žmona niekas nebesieja. Kiek dirbu kartu, jis su žmona nebegyvena. Iš pradžių jie kartu pasirodydavo per oficialius renginius, tačiau pastaruosius porą metų ir ši tradicija nutrūko, – sakė Paula. – Jeigu rasite vaizdo medžiagą, kurioje Liudmila ir Vladimiras pastarąjį kartą kartu užfiksuoti viešumoje, pamatysite, kad Liudmila jaučiasi labai nejaukiai, o jos veidas sudrėkęs nuo ašarų."

Neseniai V.Putinas vėl esą slapta buvo susitikęs su A.Kabajeva ir kartu poilsiavo Altajaus aukštikalnėse.

Kitų lyderių pėdomis

Rusijos žiniasklaida apie tai tyli. Viena vertus, bijoma "Moskovskij korrespondent" likimo, kita vertus – galbūt dar negavo leidimo. Mat sunku nepastebėti aktyvios kampanijos, kurios tikslas parodyti Rusijos gyventojams, kad turėti meilužę galingiausiam šalies politikui visai normalu.

Apie Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy ir buvusio modelio bei dainininkės Carlos Bruni meilės ryšius buvo rašoma kaip apie visiškai suprantamą dalyką. Su pasigėrėjimu kalbama ir apie V.Putino bičiulį Italijos premjerą Silvio Berlusconi persekiojančius sekso skandalus.

Taip pat per daug neakcentuotas nesantuokinis Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos sūnaus Nikolajaus statusas. Abiejų Lukašenkų pasirodymas viešumoje Rusijos laikraščių pateikiamas kaip visiškai natūralus dalykas.

"Nenustebsiu, jei V.Putinas, panašiai kaip ir A.Lukašenka, po kurio laiko ryšis parodyti savo paaugusį sūnų viešai. Galbūt tuomet, kai jis vėl taps prezidentu, – spėliojo užsienio žurnalistė. – Dabar kol kas tikrinama galima žmonių reakcija."

Gerai suplanuota akcija?

Kita vertus, Lenkijos žiniasklaida iškėlė versiją, kad meilužė – tai tik gerai suplanuota Rusijos premjerą aptarnaujančių viešųjų ryšių specialistų akcija. Tokios informacijos skleidimas parankus V.Putinui – pleibojaus įvaizdis tik padidintų ir taip nemenkus jo reitingus. Lenkijos dienraštis "Dziennik" lygina V.Putino romaną su Prancūzijos prezidento N.Sarkozy meilės istorija.

"Paskalos labai primena prancūzišką istoriją, kai buvo slepiamas N.Sarkozy ir C.Bruni romanas. Seksuali ir 30 metų jaunesnė A.Kabajeva puikiai tinka šiam vaidmeniui. Galime prisiminti ir kitą pavyzdį – Suomijos premjero Matti Vanhaneno. Kai jo meilužė prieš rinkimus viešai pasakė, kad "nėra tokios jo kūno dalies, kurios nebūčiau palietusi lūpomis", politiko reitingai netikėtai šoko aukštyn", – neseniai rašė "Dziennik".

Politologas Stanislavas Belkovskis linkęs palaikyti lenkų iškeltą versiją. Jis taip pat pareiškė nuostabą, kad Rusijoje palyginti mažai kalbama apie asmeninį V.Putino gyvenimą. Visos istorijos sklando kaip gandai, gauti tikslios informacijos apie jo šeimą praktiškai neįmanoma.

"Visi žino, kad Liudmilos ir V.Putino santykiai toli gražu ne idealūs. Bent jau pastaruosius dešimt metų jų santuoka tėra formalumas. Tačiau vedybos su A.Kabajeva mažai tikėtinos. Kalbas apie tai platina artimiausi V.Putino aplinkos žmonės, o tai rodo, kad informacija skleidžiama kryptingai, greičiausiai net pačiam V.Putinui žinant", – dienraščiui teigė S.Belkovskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų