Pereiti į pagrindinį turinį

Irakas paskelbė suėmęs S. Husseino režimo pareigūną

2015-06-27 15:59
BNS inf.
Haideras al Abadi
Haideras al Abadi / Scanpix nuotr.

Irako pajėgos suėmė Abd al Baqi al Saaduną (Abd Bakį Saaduną) – vieną iš labiausiai ieškotų itin aukšto rango buvusių diktatoriaus Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) režimo pareigūnų, šeštadienį pranešė premjeras Haideras al Abadi (Haideras Abadis).

„Žvalgybos tarnyba sugebėjo suimti ieškomą Abd al Baqi al Saaduną“, – H.al Abadi sakė kalbėdamas per televiziją..

Vienas aukšto rango žvalgybos pareigūnas nurodė, kad Abd al Baqi al Saadunas ketvirtadienį buvo suimtas „nesipriešinantis“ šiaurinėje Kirkuko provincijoje po ilgiau negu metus trukusios operacijos.

Abd al Baqi al Saadunas užėmė įvairius aukštus postus S.Husseino partijoje „Baath“, o JAV kariškiai anksčiau yra sakę, kad jis yra ieškomas dėl nusikaltimų žmoniškumui, padarytų malšinant šiitų sukilimą 1999 metais.

Jis buvo pavaizduotas ant būgnų penkiaakės JAV karių naudotose kortose, ant kurių buvo išspausdintos labiausiai ieškomų S.Husseino režimo pareigūnų nuotraukos.

Tebeieškomas aukščiausias „Baath“ partijos pareigūnas, Izzatas Ibrahimas al Douri (Izatas Ibrahimas Duris), apie kurio žūtį buvo pasirodę pranešimų anksčiau šiais metais, tačiau Irake pripažinta, kad žuvusiojo tapatybei įrodyti trūksta DNR duomenų.

Vėliau buvo paskelbtas I.I.al Douri priskiriamas garso įrašas, kuriame minimi įvykiai po tariamos jo mirties.

2007 metais I.I.al Douri perėmė vadovavimą „Baath“ partijai, kai buvusiam prezidentui buvo įvykdyta mirties bausmė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų