Pereiti į pagrindinį turinį

Išmoką piratams mokėjo ne Ukraina, o oligarchas

Išmoką piratams mokėjo ne Ukraina, o oligarchas
Išmoką piratams mokėjo ne Ukraina, o oligarchas / AFP nuotr. Į tėvynę sugrįžę "Faina" jūreiviai turi būti dėkingi oligarchui.

Išaiškėjo, kad skandalą sukėlusio Ukrainos laivo „Faina“ pagrobėjams išpirką sumokėjo ne Ukrainos vyriausybė, o milijardierius Viktoras Pinčukas. Būtent buvusio Ukrainos prezidento Leonido Kučmos žentui turi būti dėkingi už atgautą laisvę 17 ukrainiečių, du rusų ir vienas latvių jūreivis.

Pirmadienį Ukrainos prezidento administracija pranešė, kad iš šalies biudžeto nebuvo skirta "nė kapeikos" išpirkai už tankus ir kitokią ginkluotę gabenusį laivą „Faina“. Anksčiau minėta, kad išpirkos dydis siekė 3,2 mln. JAV dolerių (apie 8,6 mln. litų).

„Šalies biudžete nėra punkto „Pinigai, skirti įkaitams vaduoti“, todėl teko ieškoti pinigų iš kitur“, - pasakojo Ukrainos prezidento sekretoriato vadovas Viktoras Baloga ir pridūrė, kad didžiąją sumos dalį „Faina“ išlaisvinimo operacijai paaukojo V.Pinčukas.

Laivas gabenęs 33 sovietinius tankus T-72 bei kitus ginklus buvo užgrobtas rugsėjo mėnesį.

"Fainos" pagrobimas sulaukė ypatingo pasaulio dėmesio ne tik dėl karinio krovinio, bet ir dėl ginčo, kas yra tikrieji to krovinio gavėjai. Ukraina ir Kenija tvirtina, jog tankai buvo skirti Kenijos kariuomenei, tačiau JAV ir patys piratai sakė, kad šie ginklai iš tikrųjų buvo siunčiami Sudano pietuose veikiantiems sukilėliams.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų