Pereiti į pagrindinį turinį

Išprotėjęs milicininkas surengė skerdynes

2009-04-28 09:00

Maskvoje – nepaaiškinamų žudynių drama. Maskvos Caricyno rajono milicijos viršininkas naktį į pirmadienį nušovė tris ir sužeidė dar mažiausiai šešis žmones.

Teigiama, kad pirma milicijos majoro auka tapo jo paties vairuotojas. Nušovęs mašinoje buvusį vyrą, Denisas Jevsiukovas nuėjo į parduotuvę ir pradėjo šaudyti į ten buvusius žmones. "Prekybos centre "Ostrov" jis nušovė kasininkę ir dar vieną vyrą. Šešiems žmonėms padarytos įvairaus sunkumo šautinės žaizdos. Šaudęs asmuo sulaikytas", – sakė prokuratūros atstovas Vladimiras Markinas.

Buvo pradėtas šio incidento tyrimas. Tačiau apie nusikaltėlio motyvus kol kas nežinoma. Įtariama, kad jis galėjo būti nesveiko proto. "Galbūt jis buvo paveiktas įtampos darbe ar turėjo bėdų šeimoje", – sakė psichologines ekspertizes atliekančio instituto direktorė Tatjana Dmitrijeva. Žudiko psichinė būklė bus nustatyta maždaug per mėnesį.

Tyrėjai taip pat aiškinasi, ar šis incidentas nėra susijęs su kelių aukštų Caricyno rajono pareigūnų atsistatydinimu.

Sužeidė ir nusišovė

Dar vienas panašaus pobūdžio incidentas sekmadienį įvyko JAV Hamptono universitete. Buvęs šio universiteto studentas įsibrovė į bendrabutį, kuriame anksčiau gyveno, ir pradėjo šaudyti. Jis pašovė picų išvežiotoją ir bendrabučio budėtoją, o vėliau nukreipė ginklą į save. Per incidentą niekas nežuvo. Pareigūnai nenurodė, kokie galėjo būti išpuolio motyvai.

Hamptono universiteto rektorius Williamas R.Harvey, kuris į įvykio vietą atskubėjo praėjus vos 15 minučių po to, kai įvyko susišaudymas, spaudos konferencijoje sakė, kad susišaudymas studentų miestelyje galėjo baigtis daug blogiau. "Manau, mums labai labai pasisekė", – sakė jis.

Budėtojas, kuriam dvi kulkos sužalojo rankas, o trečioji pervėrė koją, jau paleistas iš ligoninės. "Jis, kaip ir aš, galvoja, kad jį lydi nepaprasta sėkmė", – sakė rektorius. Kitų dviejų sužeistųjų, tarp jų ir įtariamo užpuoliko, būklė buvo stabili.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų