Pereiti į pagrindinį turinį

Italija prašo pagalbos dėl pabėgėlių

2015-06-25 04:29
AFP nuotr.

Europos Sąjungos lyderių ketvirtadienį laukia ne tik Graikijos problemų sprendimas, diskusijos dėl britų noro keisti bendrijos sutartis, bet ir įtempti pokalbiai, ką daryti su į Europą iš Afrikos plūstančiais migrantais.

Italija sako jau nebesugebanti susidoroti su dešimtimis tūkstančių migrantų srautu, kuris prasidėjus vasarai tik dar padidėjo. Tačiau Europos Komisijos siūlymas bendrijai pasidalyti Italijai ir Graikijai tenkančią pabėgėlių naštą, nesulaukė pritarimo tarp bendrijos šalių.

Pagal šį komisijos siūlymą, Lietuva turėtų priimti per penkis šimtus pabėgėlių. Dar daugiau nei du šimtus pabėgėlių Lietuva turėtų priimti tiesiai iš Afrikos. Tačiau vyriausybė nusprendė galinti priimti tik pustrečio šimto migrantų. Maždaug pusė bendrijos šalių nepritaria migrantų paskirstymui, tad pranešama, kad Europos vadovų susitikimo išvadų projekte nebėra žodžio „privalomas perkėlimas“ ir šalys dėl to galėtų apsispręsti pačios.

Daugelis bendrijos šalių sako, kad pirmiausia reikia kovoti su žmonių kontrabandininkais ir remti pabėgėlių stovyklas pačioje Afrikoje. Kitą savaitę bendrija turėtų pradėti žvalgybos operaciją prieš žmonių kontrabandininkus. Vėliau ketinama konfiskuoti ir naikinti jų laivus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų