Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelis įžengė į Gazą

2009-01-05 09:00

Nusileidus tamsai šeštadienį Izraelis pradėjo antrą Gazos ruožo puolimo etapą. Į Palestinos teritoriją įžengė kareiviai ir tankai. Kovotojai juos pasitiko granatsvaidžiais ir raketomis.

Per mūšius Gazos ruože mažiausiai 30 Izraelio kareivių buvo sužeisti. Palestiniečiai medikai pranešė apie 23 žuvusiuosius – tarp jų yra keliolika civilių.

Izraelio pajėgos vakar apsupo Gazos miestą ir padalino Gazos ruožą į dvi dalis. Šiaurinėje dalyje vyko intensyvūs mūšiai. Lengvieji automobiliai ir sunkvežimiai su vaikais bei moterimis ir prikrauti mantos važiavo į pietus.

Pėstininkų junginiai, kuriuos remia tankai, ėmė kontroliuoti Salahadino kelią į šiaurę ir pietus nuo Gazos. Tai pagrindinis Gazos ruožo kelias, einantis per visą jo teritoriją.

"Siekiame nutraukti "Hamas" atakas prieš Izraelį, – sakė šios šalies gynybos ministras Ehudas Barakas. – Nesame ištroškę karo, bet neleisime "Hamas" nuolat atakuoti mūsų miestų, kaimų ir civilių."

Tel Avivas taip pat atidžiai stebi Libano sieną. Šios šalies grupuotė "Hezbolla" žadėjo antrą frontą.

Dėl karo veiksmų Artimuosiuose Rytuose Jungtinių Tautų Saugumo Taryba sušaukė skubų posėdį, tačiau Izraelio veiksmus smerkianti rezoliucija nebuvo priimta, nes tam prieštaravo Vašingtonas.

Įvairiose pasaulio šalyse vyksta protestai prieš kraujo liejimą Gazos ruože. Paryžiuje ir Atėnuose naktį į sekmadienį neišvengta neramumų. Demonstrantai pradėjo deginti mašinas ir šiukšlių konteinerius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų