Pereiti į pagrindinį turinį

J. Bidenas, K. Harris giria partijos vienybę, D. Trumpas pažėrė įžeidimų

2024-08-16 10:16 diena.lt inf.

Joe Bidenas ir Kamala Harris ketvirtadienį per pirmą bendrą savo viešą pasirodymą po to, kai prezidentas viceprezidentei perleido Demokratų partijos kandidato vardą, Merilande demonstravo optimizmą ir vienybę.

Donaldas Trumpas ir Kamala Harris
Donaldas Trumpas ir Kamala Harris / Scanpix nuotr.

Valstybiniame koledže priemiesčiuose netoli Vašingtono susirinkę žmonės skandavo „Ačiū, Joe!“.

J. Bidenas paskelbė apie svarbų susitarimą sumažinti svarbių vaistų kainas pagyvenusiems žmonėms, įtrauktiems į socialinio aprūpinimo programas.

Tačiau didžiausia žvaigždė buvo viceprezidentė, staiga stojusi į rinkimų kovą už Baltuosius rūmus ir daugelį nustebinusi savo galia suvienyti partiją bei populiarumu varžytis su respublikonų kandidatu Donaldu Trumpu.

„Ji gali būti velniškai gera prezidentė“, – apie K. Harris sakė J. Bidenas.

Netrukus po jų bendro pasirodymo D. Trumpas savo golfo klube Naujajame Džersyje pažėrė padrikų ir dažnai piktų pastabų, o paskui atsakė į kelių atvykusių žurnalistų klausimus.

K. Harris labai smarkiai linksta į komunizmą, o jos išrinkimas reikštų amerikietiškosios svajonės mirtį, pareiškė D. Trumpas.

Milijardieriui, nekilnojamojo turto magnatui ir skandalų persekiojamam buvusiam prezidentui tapo sunku konstruoti savo rinkimų kampaniją, kai J. Bidenas liepos 21-ąją pasitraukė iš rinkimų kovos. Tokį žingsnį 81 metų prezidentas žengė demokratams nuogąstaujant, kad jam jau gali pritrūkti ištvermės dirbti šį darbą.

Iki to laiko D. Trumpo populiarumas nuolat augo, didele dalimi dėl jo tvirtinimų, kad J. Bidenas praranda proto aštrumą. Šiam argumentui postūmį suteikė prastas prezidento pasirodymas televiziniuose debatuose su savo pirmtaku.

Renginyje golfo klube 78 metų D. Trumpas pradėjo nuo ilgų pareiškimų iš bloknoto.

Turėjęs kritikuoti K. Harris dėl infliacijos, eksprezidentas, šalia kurio ant stalo buvo sukrauta plačiai vartojamų produktų, kone iškart ėmė skųstis žiniasklaida ir įžeidinėti „nenuovokią“ K. Harris.

Turėdamas galvoje Izraelio karą su palestiniečių islamistų grupuote „Hamas“ Gazos Ruože, D. Trumpas teigė liepą pasakęs izraeliečių premjerui Benjaminui Netanyahu „imti savo pergalę ir su tuo baigti“, nes „žudymas turi liautis“.

Vėliau per renginį jo rėmėjams žydams D. Trumpas pareiškė, jog K. Harris manevravo, kad užsitikrintų „pagiežingų antisemitų jos partijoje“ paramą.

K. Harris yra ištekėjusi už žydo. Jis, jeigu žmona lapkritį laimės prezidento rinkimus, bus pirmasis žydų tautybės žmogus ir pirmasis vyras JAV prezidentų sutuoktinių „klube“.

D. Trumpas savo stiliumi pareiškė, kad jei K. Harris laimės, ne tik kils „chaosas mūsų gatvėse“, bet ir „neliks Izraelio“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų