Pereiti į pagrindinį turinį

J. Bidenas parašė griežtą laišką savo partijai: daugiau jokių kalbų apie jo pasitraukimą

2024-07-19 00:34 diena.lt inf.

JAV vadovas Joe Bidenas laiške demokratams Kongrese kategoriškai atmetė raginimus atsisakyti kandidatūros artėjančiuose prezidento rinkimuose, kuriuose jis ketina siekti perrinkimo.

Joe Bidenas
Joe Bidenas / Scanpix nuotr.

J. Bidenas taip pat paragino partijos narius užbaigti vidinę dramą. Demokratus suskaldė nevienoda pozicija dėl to, ką turėtų daryti dabartinis JAV lyderis – tęsti kovą po itin prasto pasirodymo pirmuose oficialiuose debatuose prieš respublikonų lyderį Donaldą Trumpą ar užleisti vietą kam nors kitam.

Pirmadienį dviejų puslapių laiške J. Bidenas rašė, kad „klausimas, kaip judėti į priekį, jau daugiau nei savaitę yra garsiai keliamas“.

„Atėjo laikas tai baigti“, – nurodė jis.

Jis pabrėžė, kad partija turi vieną darbą – lapkritį nugalėti D. Trumpą.

„Iki Demokratų partijos suvažiavimo liko 42 dienos, o iki visuotinių rinkimų – 119 dienų“, – laiške teigė J. Bidenas.

„Bet koks ryžto susilpnėjimas ar aiškumo trūkumas dėl laukiančios užduoties tik padeda Trumpui ir kenkia mums. Atėjo laikas susitelkti, judėti į priekį kaip vieningai partijai ir nugalėti Donaldą Trumpą“, – priduriama prezidento laiške.

Jo komanda išsiuntė laišką demokratų įstatymų leidėjams, grįžtantiems į Vašingtoną po trumpos pertraukos liepos 4 dieną minėtos Nepriklausomybės dienos proga.

US President Joe Biden said Monday he was confident voters still back him despite concerns over his age, and urged any rivals to challenge him at the upcoming Democratic Party convention.

J. Bidenas pirmadienį taip pat pareiškė esąs įsitikinęs, kad rinkėjai vis dar jį palaiko, nepaisant susirūpinimo dėl jo amžiaus.

J. Bidenas MSNBC televizijos laidai „Morning Joe“ sakė, kad po prasto pasirodymo debatuose surengė kelis mitingus, kad „įsitikintų, jog esu teisus, kad vidutinis rinkėjas vis dar nori Joe Bideno, ir esu įsitikinęs, kad jie nori“.