Pereiti į pagrindinį turinį

J. C. Junckeris žada nesipriešinti dėl ES kompetencijų grąžinimo Britanijai

2014-07-09 07:13
Jeanas-Claude Junckeris
Jeanas-Claude Junckeris / Reuters nuotr.

Išrinktasis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) nenori, kad Didžioji Britanija pasitrauktų iš Europos Sąjungos ir nesipriešintų dalies Briuselio galių perdavimo Vestminsteriui, rašo dienraštis „Daily Telegraph“.

„Niekada nesipriešinau gerai struktūrizuotam, gerai organizuotam, išsamiai aptartam Briuselio kompetencijų perdavimui nacionaliniams parlamentams“, – Britanijos laikraštis citavo J.-C.Junckerį.

„Nenoriu ES be Britanijos. Britanija yra esminis politikos kūrimo Europoje elementas, nes britai yra blaivaus proto ir pragmatiški žmonės“, – pridūrė jis.

„Jeigu Vestminsteris nori atgauti kompetencijas – gerai. Jeigu kiti sutiks, tai bus padaryta“, – buvęs Liuksemburgo premjeras sakė per susitikimą su Europos Parlamento nariais, kurio nutekintą įrašą teigia turintis „Daily Telegraph“.

Tačiau neaišku, kada tas susitikimas įvyko.

Šie komentarai gali sustiprinti Britanijos premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) pozicijas po to, kai jis nesugebėjo užkirsti J.-C.Junckeriui, Londono laikomo per dideliu ES federalizmo šalininku, paskyrimui į Europos Komisijos vadovo postą.

Konservatorių partijos lyderis žadėjo iš naujo derėtis dėl Britanijos ryšių su ES, taip pat 2017 metais surengti referendumą dėl šalies narystės Bendrijoje, tikėdamasis įtikti prieš ES nusistačiusiems rinkėjams ir savo paties partijos euroskeptikų frakcijai prieš 2015 metų visuotinius rinkimus.

J.-C.Junckeris neigė esantis federalistas ir didelės bloko integracijos šalininkas. Kaip nurodo „Daily Telegraph“, jis sakė europarlamentarams: „Nemanau, kad Europos Sąjunga taps valstybe. Aš tam priešinčiausi.“

Tikimasi, kad Europos Parlamentas per balsavimą liepos 15 dieną patvirtins J.-C.Junckerio kandidatūrą į Europos Komisijos pirmininko postą ir kad jis pakeis Jose Manuelį Barroso (Žozė Manuelį Barozu).

J.-C.Junckerio biuras Britanijos dienraščio publikacijos kol kas niekaip nekomentavo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų