Pereiti į pagrindinį turinį

Japonijos premjero žmona atskleidė savo vyro ydas

2010-07-22 19:57
Japonijos premjero žmona atskleidė savo vyro ydas
Japonijos premjero žmona atskleidė savo vyro ydas / AFP nuotr.

Naujasis Japonijos premjeras Naoto Kanas nemoka tinkamai rengtis, neįstengtų išgyventi vienas, nes nemoka gaminti maisto; taip pat smarkiai susimovė sakydamas savo pirmąją politinę kalbą, teigia jo žmona.

Šias ir kitas asmenines vyriausybės vadovo savybes savo naujoje knygoje "Kas po galais pasikeis Japonijoje, kai tapsite premjeru?" atskleidė moteris, kurią premjeras Naoto Kanas yra pavadinęs savo "opozicija namuose".

Tradicinio Japonijos pirmosios ponios įvaizdžio neatitinkanti Nobuko Kan negaili kandžių pastabų knygoje apie savo vyrą, su kuriuo gyvena jau keturis dešimtmečius. Pastarasis antrosios pagal ekonomikos išsivystymo lygį šalies vyriausybės vadovu tapo birželio pradžioje.

"Klausiu savęs, ar gerai, kad šis vyras tapo ministru pirmininku, nes puikiai jį pažįstu", - 64 metų sutuoktinė rašo šią savaitę išleistoje knygoje, kuri buvo parašyta dar prieš N.Kano partijai iškovojant pergalę parlamento rinkimuose į parlamento aukštuosius rūmus.

Mėgaudamasi galimybe sulaužyti santūrios žmonos stereotipą, aštrialiežuvė Nobuko mielai naudojasi N.Kano griežčiausios kritikės vaidmeniu ir negaili pylos vyrui tiek už namų ruošą, tiek už mokesčių reformas.

Moteris teigia, kad Japonijos premjerą ji labiau įsivaizduoja kaip patyrusį valstybės veikėją, koks buvo Yasuhiro Nakasone. Šis politikas, kuriam dabar 92 metai, vyriausybei vadovavo penkerius metus praeito amžiaus 8-ame dešimtmetyje ir glaudžiai bendradarbiavo su tuomečiu Jungtinių Valstijų prezidentu Ronaldu Reaganu.

"Kanui patinka būti įvykių sūkuryje... Manau, kad jis labiau tinkamas vadovauti vietoje, padėdamas kam nors kitam", - ji pasakoja apie savo vyrą - buvusį pilietinių teisių aktyvistą, neseniai užėmusį vicepremjero postą.

Pasak Nobuko, N.Kanas yra puikus gatvės oratorius, tačiau jam "prasčiau sekasi skaityti paruoštas kalbas".

"Netgi būdama šeimos narė negalėčiau jam parašyti netgi patenkinamo pažymio už politinių kalbų sakymą arba už klausimų ir atsakymų sesijas, kai jis tapo premjeru."

Žmona taip pat pripažino, jog N.Kanas "visiškai nesidomi madomis" ir nemoka gaminti netgi paprasčiausių valgių, "nes aš ir jo motina jį blogai mokėme".

Pasak Nobuko, su savo vyru, kuris yra jos pusbrolis, dažniausiai kalbasi apie politiką. Moteris nurodė, kad jųdviejų nuomonės smarkiai skiriasi dėl kai kurių klausimų, tarp jų dėl mirties bausmės.

"Mūsų nuomonės visiškai skirtingos, nes aš tvirtai tikiu, kad mirties bausmė turėtų būti panaikinta", - rašo žmona. Ji pridūrė, kad N.Kanas pripažįsta, jog aukščiausioji bausmė nepadeda išvengti žmogžudysčių, tačiau vis tiek tvirtina, kad visuomenė nepritartų jos panaikinimui.

Nobuko taip pat rašo, jog jos vyras, kuris anksčiau buvo moterų teisių aktyvistas ir finansų ministras, "yra sakęs, kad kai kada rinkos atrodo panašios į savanaudę moterį."

"Tikriausiai jis tai sužinojo iš savo santykių su manimi, - pripažino žmona. - (Moteris) sunku suvaldyti, nes jos tik paniekinamai atšaus, jeigu mėginsit įtikti".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų