Pereiti į pagrindinį turinį

JAV ekonomikos gelbėjimosi ratas

2008-11-25 09:00

JAV išrinktasis prezidentas Barackas Obama ima jautį už ragų. Vakar jis pristatė savo komandos narius, kurie padės jam suplanuoti ir įgyvendinti ekonomikos reformas.

Finansinei krizei vis labiau spaudžiant JAV, o dabartinei administracijai pranešus apie planus gelbėti "Citigroup" banką, B.Obama įvardijo savo patarėjus ekonomikos klausimais. Šis komandos narių pristatymas, anot politologų, ypač svarbus, nes signalizuoja apie naujosios administracijos prioritetus per didžiausią nuo Didžiosios depresijos laikų ekonominę krizę. "Dabar žmonės žiūri į B.Obamą, kad šis pasakytų, kas bus per ateinančius kelis mėnesius", – sakė Prinstono universiteto istorijos ir visuomeninių reikalų profesorius Julianas Zelizeris.

Svarbiausi B.Obamos komandos žaidėjai buvo žinomi iš anksto. 47 metų Timothy Geithneris, Niujorko Federalinės rezervų sistemos banko prezidentas ir buvęs prezidento Billo Clintono administracijos pareigūnas, taps iždo sekretoriumi. O 53 metų Lawrence'as Summersas, kuris buvo B.Clintono iždo sekretorius, taps Baltųjų rūmų Nacionalinės ekonomikos tarybos direktoriumi. "T.Geithneris yra žmogus, kuris turi patirties sprendžiant ekonomines krizes", – sakė būsimasis Baltųjų rūmų patarėjas ir pagrindinis B.Obamos strategas Davidas Axelrodas.

B.Obama, kuris prezidentą George'ą W.Bushą pakeis sausio 20 d., jau kalbėjo apie savo planus skatinti ekonomiką. Išrinktasis prezidentas ketina išsaugoti 2,5 mln. darbo vietų mažindamas mokesčius vidurinei klasei ir išlaidas infrastruktūrai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų