Pereiti į pagrindinį turinį

JAV ir Rusija iš naujo kuria partnerystę

2009-07-07 08:27
Simboliška: nežinia, ar taip buvo suplanuota, bet D.Medvedevas ir B.Obama susitiko vilkėdami tokius pat kostiumus ir ryšėdami vienodus kaklaraiščius.
Simboliška: nežinia, ar taip buvo suplanuota, bet D.Medvedevas ir B.Obama susitiko vilkėdami tokius pat kostiumus ir ryšėdami vienodus kaklaraiščius. / AFP nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama vakar atvyko į Rusiją atnaujinti ryšių, kurie pernai buvo pašliję labiausiai nuo Šaltojo karo laikų, taip pat ketindamas susitarti dėl bendradarbiavimo sprendžiant Afganistano problemą bei siekti pažangos branduolinės ginkluotės mažinimo srityje.

Iš pradžių B.Obama padėjo vainikus prie nežinomo kareivio kapo prie Kremliaus sienos, paskui Kremliuje susitiko su Rusijos prezidentu D.Medvedevu.

Kelias dienas truksiančios derybos bus uždaros ir skirtos daugiausia šalių derybininkų pranešimams, kaip rengiama nauja sutartis, kuri pakeis puolamosios ginkluotos sumažinimo sutartį. Taip pat numatoma apsvarstyti opiausius klausimus, tarp jų – padėtį Irane, Afganistane, Šiaurės Korėjoje, ir masinio naikinimo ginklų neplatinimo problemas.

Artėjant šiam susitikimui prezidentai optimistiškai kalbėjo apie būsimas derybas. D.Medvedevas pareiškė, jog tikisi, kad būsimos derybos Su B. Obama Maskvoje bus rezultatyvios.

"Mūsų šalims yra iškilusių įvairių problemų, kurias dabar drauge sprendžiame – tai ir ekonomikos, ir pasaulinio saugumo užtikrinimo, strateginės puolamosios ginkluotės ribojimo problemos. Aš manau, kad dėl visos šios darbotvarkės mes turime visas galimybes priimti svarbus ir reikalingus sprendimus", – pareiškė D.Medvedevas prieš prasidedant deryboms su B.Obama.

JAV prezidentas sakė, kad jo santykiai su D.Medvedevu yra geri.

"Manau, mes sugebėsime išspręsti svarbius reikalus, kaip nors apibrėžti rėmus puolamosios ginkluotės mažinimo sutartį pakeisiančio naujo susitarimo, kuris sumažins branduolinių kovinių galvučių skaičių abiejose šalyse – Rusijoje ir Amerikoje", – optimizmo nestokojo B.Obama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų