Pereiti į pagrindinį turinį

JAV pareigūnė pagyrė Ukrainos Aukščiausiąją Radą

2014-10-07 20:21 diena.lt inf.
Aukščiausioji Rada
Aukščiausioji Rada / Reuters nuotr.

Jungtinės Valstijos sveikina Ukrainos parlamentą, pirmuoju skaitymu pritarusį antikorupcijos įstatymų pluoštui, ir pažada stebėti, kaip jų laikomasi, pareiškė antradienį JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Victoria Nuland (Viktorija Njuland).

„Noriu pagirti Aukščiausiąją Radą, priėmusią antikorupcinius įstatymus“, – sakė ji susitikusi su studentais Kijeve, bet tuoj pridūrė, kad tai buvęs kol kas tik pirmas svarstymas, tad dar laukia antrasis.

V.Nuland paragino Ukrainos parlamentui žengti šį antrą žingsnį ir pridūrė, kad Jungtinės Valstijos atidžiai stebės, kaip šių įstatymų laikomasi praktiškai.

Studentams ji pažymėjo, kad „didžiausia grėsmė Ukrainos ateičiai – tai korupcija“, ir paragino juos kovoti su korupcijos apraiškomis šalyje, ginti teisingumą.

„Jūs turite kovoti už taiką, vienybę, prieš korupciją, kovoti už švarią ir atskaitingą Ukrainos vyriausybę“, – sakė V.Nuland.

„Jūs stovėjote už tai (Maidane), jūs turite kovoti už laisvą žiniasklaidą, kautis už teisingumą“, – pareiškė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų