Pereiti į pagrindinį turinį

JAV paskelbė su išpuoliais prieš civilius siejamų Sirijos generolų pavardes

2016-11-21 18:17
BNS inf.

Jungtinės Valstijos pirmadienį įvardijo dešimtis Sirijos generolų ir karininkų ,kurie vadovavo atakoms prieš civilius per penkerių metų karą, ir perspėjo, kad jie kada nors bus teisiami.

Samantha Power
Samantha Power / Scanpix nuotr.

JAV ambasadorė Junginėse Tautose Samantha Power (Samanta Pauer) pareiškė, kad karo vadai buvo susiję su „civilių žudymais ir žalojimais“, kai buvo puolamos mokyklos, ligoninės, gyvenamieji namai nuo 2011 metų, kai kilo karas.

„Jungtinės Valstijos neleis, kad vadovavusieji šiems veiksmams anonimiškai pasislėptų už (Basharo al) Assado (Bašaro Asado) režimo fasado“, – sakė S.Power JT Saugumo Taryboje.

Tarp įvardytų asmenų yra penki pagrindiniai generolai: Adibas Salameh (Adibas Salamė), Jawdatas Salbi Mawasas (Džavdatas Salbis Mavasas, Tahiras Hamidas Khalilas (Tahiras Hamidas Chalilas), Jamilis Hassanas (Džamilis Chasanas) ir Rafiqas Shihadeh (Rafikas Šihadė); taip pat penki brigados generolai bei du pulkininkai.

Saugumo Taryba posėdžiauja tokiu metu, kai Rusijos karo lėktuvai bombarduoja Šiaurines Sirijos teritorijas, Alepą, kur maisto atsargos baigia išsekti rytinėje šio apsupto miesto dalyje.

„Susijusieji su tomis atakomis turi žinoti, kad mes, tarptautinė bendruomenė stebime jų veiksmus, fiksuojame jų piktadarystes, ir vieną dieną jiems teks už tai atsakyti“, – kalbėjo S.Power.

„Tie asmenys jaučiasi nebaudžiami“, – pažymėjo ji, bet perspėjo, kad taip pat jautėsi ir buvęs Serbijos vadovas Slobodanas Miloševičius ir Liberijos karo vadas Charles Tayloras (Čarlzas Teiloras),bet susilaukė karo teismo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų