Pereiti į pagrindinį turinį

JAV pasveikino naują Taivano prezidentę

2016-01-16 15:56
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Jungtinės Amerikos Valstijos pasveikino pirmąją Taivano prezidentę Tsai Ing-wen (Cai Ing-ven) su pergale rinkimuose ir pagyrė jos pirmtaką už pastangas gerinti santykius su Kinija.

Balsų skaičiavimas dar tęsiasi bet Demokratinės pažangos partijos (DPP) kandidatė artėja prie pergalės rekordiniu skirtumu prieš Gomindano (KMT) kandidatą.

„Mes laukiame malonaus darbo su dr. Tsai ir visų Taivano partijų lyderiais siekdami daugelio mūsų bendrų interesų ir stiprindami neoficialius žmonių ryšius tarp Jungtinių Valstijų ir Taivano“, – pareiškė JAV Valstybės departamento atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Jungtinės Valstijos dėkoja prezidentui Ma Ying-jeou (Ma Ing-džiu) už jo pastangas plėtoti stiprią partnerystę su Jungtinėmis Valstijomis ir sveikina konkrečius jo žingsnius, žengtus santykiams abipus sąsiaurio gerinti pastaraisiais metais“, – nurodė J.Kirby.

„Tikimės, kad prezidento Ma Ying-jeou administracija ir naujoji administracija dirbs konstruktyviai, kad būtų užtikrintas sklandus perėjimas ir toliau skatinama taika ir stabilumas regione“, – pažymi J.Kirby.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų