Quantcast

JAV valstybės ir gynybos sekretoriai dalyvaus Miuncheno konferencijoje

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ir Pentagono vadovas Markas Esperis dalyvaus vasario 14–16 dienomis vyksiančioje Miuncheno konferencijoje saugumo klausimais, ketvirtadienį pranešė jos organizatoriai.

Į renginį taip pat atvyks Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ir Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Trudo).

Forumo metu, vasario 16-ąją, vyks komisijos, prižiūrinčios Berlyno konferencijos dėl Libijos sprendinių įgyvendinimą, pirmasis posėdis.

Sausio 19 dieną Berlyne vyko tarptautinė valstybių ir vyriausybių vadovų konferencija dėl Libijos krizės sureguliavimo. Po susitikimo paskelbtame galutiniame komunikate dalyvės paragino nutraukti ugnį ir susilaikyti nuo kišimosi į ginkluotą konfliktą ar Libijos vidaus reikalus.

Į kasmet vykstančią Miuncheno konferenciją saugumo klausimais susirenka daug valstybių, vyriausybių vadovų, o taip pat gynybos ir užsienio reikalų ministrų bei ekspertų.

Šiemet forumo atidarymo kalbą sakys Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Štainmajeris).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių